Els Mossos d'Esquadra que s'encarreguen de la seguretat del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, van denunciar ahir a través del sindicat SAP unes condicions «precàries» en el desenvolupament de la seva labor.

A través d'un comunicat, aquesta associació sindical assegura que els agents de la Regió Policial de Girona treballen en una situació que qualifiquen d'«indigna». «No és correcte que els i les policies que realitzen aquest servei no disposin ni tan sols d'una dependència on poder realitzar les seves necessitats més bàsiques», subratlla el text de queixa.

El sindicat policial també lamenta que «els efectius tampoc tinguin un espai habilitat per realitzar la protecció en unes condicions mínimes per a la seva pròpia seguretat».

El SAP havia denunciat aquesta «penositat» davant la Direcció General de Policia el febrer passat, així com també ho van fer davant el Comitè de Seguretat i Salut Laboral del Departament d'Interior al març.

Una solució que no arriba

El comunicat assegura que es va garantir una solució abans del 15 de juliol, però «els agents segueixen patint les llastimoses i tercermundistes condicions d'aquest dispositiu, incomplint, per tant, les promeses».

El sindicat de la policia considera «intolerable» que qui vetlla per la seguretat de Carles Puigdemont hagin de treballar en un espai provisional.

«L'hivern passat, els agents van haver de fer malabarismes per poder instal·lar una estufa per no passar fred i, arribada l'època estival, les circumstàncies de calor són més dramàtiques», expliquen en el comunicat.

El SAP exigeix una immediata resposta i que les obres que s'havien d'haver iniciat ho facin «de manera imminent» o, en cas contrari, assegura que s'iniciaran «actes reivindicatius de més intensitat».