El PSC ha presentat una proposta de resolució al Parlament per reclamar que es millorin les condicions laborals del personal de neteja de les habitacions dels hotels i altres allotjaments turístics. El diputat socialista gironí, Rafel Bruguera, va explicar ahir que aquest col·lectiu -que al conjunt de Catalunya està format per unes 15.000 persones i a la demarcació de Girona per unes 2.000- es troba en «una situació clara de precarietat». En una roda de premsa, el diputat del PSC per Barcelona, Pol Gibert, va afegir que aquesta situació es deu a «l'efecte de la reforma laboral».

Gibert va subratllar que això ha suposat, entre altres coses, que el sou del personal de neteja dels hotels s'hagi reduït gairebé «a la meitat». En concret, va precisar que abans de la reforma laboral el sou habitual d'aquest col·lectiu rondava entre els 1.000 i els 1.200 euros al mes, mentre que amb l'aplicació d'aquesta normativa la retribució ha caigut fins al salari mínim interprofessional (655 euros mensuals) o en alguns casos a només 400 euros al mes.

Així mateix, Gibert va alertar de la càrrega de feina del personal de neteja dels hotels que, segons va remarcar, sovint porta a malalties com la lumbàlgia o el dolor muscular. Per això, a través de la proposta al Parlament, el PSC ha demanat un pacte urgent -entre la patronal i la secció sindical- per limitar la càrrega de feina.