Els treballadors de l'UCI Pediàtrica i Neonatologia de l'hospital Josep Trueta de Girona han posat en marxa una recollida de signatures a la plataforma Change.org per demanar unes instal·lacions «dignes». En els tres dies que fa que està activa, la campanya ha sumat més de 1.800 adhesions per a la petició, que va adreçada al president de la Generalitat, Carles Puigdemont; al conseller de Salut, Toni Comín; i als responsables de l'Institut Català de la Salut i del Servei Català de la Salut.

La campanya reclama que «tot nen i/o nounat atès al nostre servei rebi una correcta atenció mèdica, amb més equipament i personal sanitari, sempre respectant la seva privacitat, atenent la seva família en millors condicions que les actuals i una infraestructura adequada a la complexitat que un pacient crític requereix».

Des de fa setmanes, els treballadors de les dues unitats del Trueta denuncien el mal estat dels serveis, i recentment van protagonitzar una protesta davant del conseller de Salut. Entre d'altres qüestions, es queixen que la infrastructura és obsoleta i que manquen recursos materials i professionals.

Pel que fa a les obres previstes per millorar els serveis, que començaran aviat i que suposaran una inversió de 500.000 euros, asseguren que no són suficients.

Durant la seva visita a Girona, però, el conseller de Salut ja va apuntar que els treballs són la primera fase de la remodelació més ambiciosa i que la direcció del Trueta ja està treballant en la segona part.