L'Ajuntament de Castellfollit de la Roca en el ple d'ahir va fer l'aprovació definitiva del projecte de finalització de l'ajuntament- També va aprovar el plec de clàusules per l'adjudicació del projecte i una modificació de crèdit per incloure-hi ajuts de la Diputació i les garanties de l'empresa constructora i el gabinet d'advocats. Els acords van ser aprovats per unanimitat.

Segons va explicar l'alcalde, Miquel Reverter (ERC-AM), el proper pas serà la reunió de la taula de contractació per l'adjudicació de l'obra. La previsió és que l'adjudicació es faci a mig agost per començar les obres a mig setembre i tenir-les acabades abans del 31 de desembre. La darrera data és una exigència administrativa per poder complir amb els compromisos del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya i el FEDER.

Els acords d'ahir van ser els darrrers per posar punt i final a la polèmica construcció del nou edifici del consistori que va començar fa més de nou anys. El cost d'acabar l'Ajuntament és de 137.000 euros, del quals el consistori n'aportarà 30.000 i la resta, la Diputació de Girona.

«Ha estat una feina de moltes dificultats i un llarg litigi judicial», va reconèixer l' alcalde.

El nou ajuntament de Castellfollit ha estat envoltat de polèmica i va desencadenar diversos processos judicials que ara, nou anys després de l'adjudicació de les obres, comencen a arribar al final.

El jutjat va declarar il·legal el nou edifici, sobre el qual pesava una ordre d'enderroc parcial que van evitar després d'indemnitzar amb 175.000 euros els propietaris d'uns terrenys no expropiats que s'havien envaït. El projecte inicial del nou edifici -que va impulsar l'anterior equip de govern de CiU- era d'1,2 milions d'euros però se li han d'afegir els 450.000 euros dels litigis judicials i els 137.000 euros per a la finalització. És a dir, que el cost total serà d'uns 1,9 milions d'euros.