La Diputació salva l'Orquestra de Cambra de l'Empordà pagant 124.000 €

El president admet «part de la culpa» en la situació i aposta per «mirar més» on intervé la corporació per evitar un altre cas

21.07.2016 | 14:46

El ple de la Diputació de Girona va aprovar ahir pagar 124.000 euros a la Fundació de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà (OCE). Això servirà per fer efectiu un acord extrajudicial, ja que l'entitat es troba en concurs de creditors i la corporació pretén evitar que en la sentència es qualifiqui el concurs de «culpable». El motiu és que amb una sentència de «culpable», la Diputació pot quedar «inhabilitada per administrar béns aliens» i haver de pagar un «elevat import» com a indemnització.

Aquest acord extrajudicial de la Diputació de Girona també inclou els Consells Comarcals de l'Alt Empordà i del Baix Empordà. El motiu és que les tres administracions, com que formen part de la Fundació de l'OCE, apareixen com a responsables en l'informe del concurs de creditors. Ara bé, aquest acord no inclou el gerent de l'entitat, Carles Coll, que -segons l'informe- també és un altre dels responsables. L'informe demana que la sentència del concurs sigui de «culpable», de manera els implicats quedin inhabilitats per administrar béns aliens i paguin una indemnització, entre altres.

En canvi, l'acord extrajudicial suposa que les tres administracions pagaran 173.090 euros -en concepte d'aportacions pendents- perquè en la sentència es qualifiqui el concurs de «fortuït». La Diputació assumirà 124.363 euros, mentre que l'Alt i el Baix Empordà 24.363 euros cadascun. Malgrat tot, aquest conveni està subjecte a una ratificació judicial posterior. El pagament de la corporació provincial es va aprovar -en el ple ordinari del mes de juliol, celebrat ahir al migdia- amb el suport de l'equip de govern de CiU i de tots els grups de l'oposició (ERC, PSC i IdS) excepte la CUP, que va votar en contra.

El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, va admetre «part de la culpa» en la situació de la Fundació de l'OCE, tot i que va afegir: «Tots hem sigut responsables», fent referència a la resta de partits. Per això, va apostar per «mirar més» on intervé la corporació per evitar una altra situació «lesiva» en una entitat en la qual participen les administracions. Vila va fer aquesta valoració després de la intervenció del diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, que va criticar -amb duresa- aquest afer, que va considerar que és «fruit d'una mala gestió».

Qui assumeix la mala gestió?
«Com poden aprovar tan orgullosos aquest conveni sense que ningú assumeixi la mala gestió?», va qüestionar Salellas. El diputat va lamentar que la Diputació no hagi fet un «control com tocava», de manera que això ara tindrà un cost de 124.000 euros pels ciutadans gironins. També va demanar quines persones -amb noms i cognoms- i quins partits són responsables d'aquesta situació. Fins i tot, Salellas va retreure a la corporació que cap polític n'hagi assumit les conseqüències.

El vicepresident de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va respondre que no és una situació «agradable». «No presentem aquest conveni amb tranquil·litat», va assegurar Noguer, que va confiar que aquesta «solució» sobre el concurs de creditors de la Fundació de l'OCE sigui «definitiva». Finalment, va valorar que l'obligació de la corporació és tancar l'afer «amb el menor cost possible», malgrat que va reconèixer que la resolució judicial serà «complicada».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Les festes i fires imprescindibles del diumenge a Girona
Les festes i fires imprescindibles del diumenge a Girona

Les festes i fires imprescindibles del diumenge a Girona

Mostres gastronòmiques i artesanes, bruixes i Halloween entre les nostres propostes

Set propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Set propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Més enllà de les Fires de Sant Narcís de Girona, moltes altres poblacions de la demarcació...

Girona espera assolir el 80% d´ocupació pel pont de Tots Sants

Girona espera assolir el 80% d´ocupació pel pont de Tots Sants

L'elevada ocupació de la ciutat i els seus voltants es deu en part al fet són les fires de Sant...

Un error formal impedeix jutjar una estafa immobiliària

Un error formal impedeix jutjar una estafa immobiliària

El gestor es va quedar un pis i un local d'una veïna d'Olot fent-li creure que firmava un aval de...

Protesta sindical al parc hospitalari Martí i Julià de Salt

Protesta sindical al parc hospitalari Martí i Julià de Salt

Comín, que va lloar el model de salut mental a Girona com un model assistencial «de...

Salut defensa que les inversions a altres centres no comprometen el nou Trueta

Salut defensa que les inversions a altres centres no comprometen el nou Trueta

Comín assegura que el futur hospital de Girona és «la inversió més important del Departament a...

Enllaços recomanats: Premis cinema