Girona és la demarcació catalana amb menys ramaders i agricultors dedicats a la producció ecològica. En total, a desembre de 2015 tenia 292 productors ecològics -al 2014 eren 270-, a distància de Tarragona (594), Lleida (708) i Barcelona (740), segons les darreres dades de l'Observatori de l'Alimentació i l'Agricultura Ecològiques . Aquest document elaborat pel Departament d'Agricultura analitza l'evolució de la producció agroalimentària ecològica a Catalunya, tant en relació amb el context de la producció total agroalimentària catalana com en el conjunt de l'estat.

Pel que fa als operadors ecològics, les comarques gironines en tenen actualment 362, un 12% dels 3.000 que hi ha a Catalunya. A més dels productors, segons l'informe del Departament d'Agricultura, a les comarques gironines hi ha també 109 elaboradors, 34 comercialitzadors i cinc importadors. La xifra d'operadors ecològics gironins ha crescut un 8% respecte l'any passat, quan eren 332. A Catalunya n'hi ha 3.014, el 48% dels quals són productors vegetals, un 6% ramaders i el 26% elaboradors.

En relació amb les xifres globals del país, Agricultura destaca el pes específic que tenen les empreses catalanes dedicades a l'elaboració i a la comercialització de productes ecològics, que ja representen gairebé el 30% de les que hi ha a l'Estat espanyol. En el cas dels operadors dedicats a la importació de productes ecològics, aquest percentatge supera el 40%.

D'altra banda, més del 12% del total de la superfície agrària útil de Catalunya correspon a conreus i productes ecològics certificats, el percentatge més alt dels darrers anys. Pràcticament en tots els sectors s'observa un creixement de la producció ecològica, una tendència que es repeteix en els darrers anys. Destaca especialment el sector de la vinya, ja que més del 17% de la superfície conreada està certificada com a ecològica.

En el cas de Girona , hi ha 28.920 hectàrees de superfície ecològica. La major part està ocupada per pastures (un 85%) i bosc (9%), mentre que la superfície cultivada representa menys del 7%. El cultiu majoritari és el de cereals i lleguminoses per a gra.