21 equips s'han presentat al concurs per a la remodelació del Firal d'Olot

L'inici de les obres es preveu el juny de l'any que ve i la seva inauguració al cap d'un any

21.07.2016 | 14:46

Vint-i-un equips d'arquitectes s'han presentat al concurs per fer-se càrrec de projecte de remodelació del Firal. Ara, l'ajuntament avalua la solvència professional dels equips. Les bases exigien que almenys un dels membres hagués realitzat -en els últims 10 anys- obres d'urbanització de nova planta o renovació de carrers i espai públic urbà en un mínim de 6.000 metres quadrats.

En l'acte de presentació de les candidatures, l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, ha indicat que ara ja es pot fer amb més solvència un calendari sobre la transformació del Firal. Així ha enumerat: «Licitació de les obres (març del 2017), inci de les obres (juny del 2017) i inauguració (juny del 2018).

De moment, els equips admesos tindran fins al 15 de setembre per poder presentar la seva proposta per al nou Passeig d'en Blay. Les exposicions hauran d'incorporar els resultats del procés participatiu. Un jurat format per representants tècnics i polítics de l'ajuntament, un membre del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, un altre del Col·legi d'Enginyers de Camins Canals i Ports i un arquitecte de reconegut prestigi de la ciutat.

Cada proposta es presentarà amb un lema per tal de garantir-ne l'anonimat i constarà d'una memòria descriptiva, acompanyada d'un pla d'obra i pressupost estimatiu de l'actuació que volen portar a terme. A partir de criteris tècnics definits a les bases, el jurat atorgarà a cada treball fins a un màxim de 45 punts.

Els 10 projectes amb la millor puntuació rebran 1.000 euros com a premi. Els 3 primers es convertiran en finalistes del concurs per a la remodelació del Firal i obtindran 3.000 euros, a més de l'encàrrec de fer els plafons per l'exposició pública dels detalls.

A principis del mes d'octubre, l'Ajuntament donarà a conèixer els 3 projectes finalistes que després d'una exposició pública seran posats a votació dels ciutadans d'Olot. En aquesta nova fase, els equips podran obtenir fins a un màxim de 45 punts en funció dels resultats obtinguts a la consulta ciutadana. Els 10 punts restants correspondran a criteris econòmics i de termini de lliurament de projecte.

L'alcalde va indicar que la votació popular serà decisiva. Això no obstant va indicar que la part tècnica tindrà molta importància. Sobretot, perquè la transformació ha de comptar amb la col·locació dels serveis d'electricitat i d'aigües. Va considerar que no preveu excessives diferències en la votació tècnica i la popular.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Cinc propostes d´oci per aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Cinc propostes d´oci per aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Concert de Manuel Carrasco, conferències, exposicions i tallers gastronòmics

Com si els pares passessin llista a classe

Com si els pares passessin llista a classe

Una empresa gironina desenvolupa una APP que facilita la gestió de dades als docents i l'accés a...

Celrà recull 2.000 bosses de deixalles al mes de veïns que no fan el porta a porta

Celrà recull 2.000 bosses de deixalles al mes de veïns que no fan el porta a porta

S'enfronten a sancions de fins a 120 euros si no fan bé la recollida i l´Ajuntament té detectades...

La CUP diu que Sant Gregori beneficia un exalcalde oferint-li la venda d´un solar

La CUP diu que Sant Gregori beneficia un exalcalde oferint-li la venda d´un solar

L'Ajuntament ha ofert un terreny urbanitzable a Joaquim Vidal, una operació que els cupaires...

Primera assemblea de la nova executiva del PDECat a Girona

Primera assemblea de la nova executiva del PDECat a Girona

El?Partit Demòcrata va presentar el nou president i la nova direcció als seus associats de la...

Enllaços recomanats: Premis cinema