ICV presentarà una moció, en el ple municipal del mes de juliol de l'Ajuntament de Banyoles, per demanar que s'encarregui un estudi econòmic, social i ambiental de les proves esportives a la ciutat. La formació defensa que l'objectiu d'aquest informe ha de ser quantificar tant els beneficis com els costos -en termes econòmics, socials i ambientals- que tenen les proves esportives en una localitat on, segons ICV, els darrers anys s'ha viscut un creixement dels esdeveniments d'aquest tipus.

Així mateix, una vegada es disposi d'aquest informe, la formació proposa fixar uns llindars econòmics, socials i ambientals. ICV explica que la finalitat dels llindars és que puguin servir per aconseguir que les diferents proves esportives que s'organitzen a la ciutat tin?guin un benefici que sigui comú per a la ciutat.

En aquesta línia, el grup municipal també proposa que (a través d'aquest mateix estudi) s'analitzi la possibilitat de poder implementar una taxa esportiva, amb la funció de recaptar de manera directa per l'Ajuntament de Banyoles (en concepte d'ús del bé comunal de l'Estany i que es destini per al manteniment d'aquest espai).

Per acabar, ICV proposa una taula municipal d'esport on estiguin representades les entitats esportives, de restauració, de comerç, de turisme i ecologistes. La idea de la formació és que aquest sigui el lloc de debat, de valoració i de creació de propostes en qüestions de l'àmbit de les proves esportives.