Corcuera deixa l'alcaldia de Planoles després d'un any i mig

Entre els possibles successors sonen Enric Gràcia, Montse Viñas i Pura Bober

22.07.2016 | 09:57

El ple que ahir al vespre es va celebrar a l'ajuntament de Planoles va servir per certificar la baixa de Txema Corcuera com a alcalde. Un any i un mes després de prendre possessió com a màxim responsable de la política municipal planolenca va posar punt final a la seva trajectòria. Corcuera es va presentar com a candidat de Convergència i Unió, i a més de l'alcaldia assumia les àrees de governació i serveis interns. A la llista formava tàndem amb el micòleg Enric Gràcia.

El seu successor sortirà d'entre el mateix Gràcia i la segona tinent d'alcalde, Montse Viñas, o bé la regidora Pura Bober.

La dimissió de Corcuera permetrà l'entrada d'un nou regidor convergent al consistori. El cinquè i sisè de la llista eren Juan Carlos López i Núria Montserrat Roqué. La tancava el conseller comarcal Jeroni Marín, que no està descartat tampoc com a possible successor de Corcuera.

Josep Maria Txema Corcuera és de Sabadell i fa 14 anys que viu a la Vall de Ribes, tot i que a Planoles s'hi va establir el 2007.

Un municipi convuls
L'etapa d'Eva Salmerón com a alcaldessa durant gairebé set anys ha estat la més tranquil·la al municipi en la darrera dècada. Va accedir-hi el 2008 després de la dimissió de Josep Antoni Fernández, que va ser denunciat pel Consell Comarcal del Ripollès d'haver-se quedat 15.000 euros mentre n'era alcalde. Va ser condemnat a dos anys de presó que no va haver de complir perquè no tenia antecedents, i a tornar els diners. Salmerón tampoc és originària de Planoles, sinó que prové de Terrassa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema