La Generalitat ha subvencionat un miler d'infants gironins en situació de vulnerabilitat perquè facin activitats d'educació en el lleure aquest estiu, ja sigui en centres oberts de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, en casals o en programes de Joventut. Segons ha informat el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, les beques han beneficiat 1.o23 menors, un 11% dels 9.500 becats a tot Catalunya.

El gruix de les beques gironines, 451, es corresponen a activitats del programa «L'estiu és teu», que promou la Direcció General de Joventut; una xifra considerable si es té en compte que a tot Catalunya se n'han atorgat 1.184.

Les activitats de lleure educatiu als centres oberts de Girona sumen 387 beques que aquestes vacances donen continuïtat als programes d'hivern, tot garantint l'alimentació saludable i equilibrada dels infants que atenen. Aquest estiu, a les comarques gironines es financen 195 places a través d'una subvenció a entitats i 192 més dintre dels contractes programa del Govern amb els ajuntaments de Blanes, Palafrugell, Salt, els consells comarcals de l'Alt i el Baix Empordà i la Selva, a més del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa.

El tercer bloc d'ajudes es concentra en el programa socioeducatiu «Jugar i llegir», per a infants de 4 a 12 anys, de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària. Ofereix 90 places becades al casal cívic de Blanes i 95 a la ludoteca de Salt Les Bernardes. Durant l'estiu, 21 casals cívics mantenen el programa juntament amb 7 equipaments de la xarxa de ludoteques de la Generalitat. Als casals de Figueres-Bon Pastor i Ripoll-La Devesa del Pla, entitats locals promouen activitats d'estiu per a infants vulnerables.