Ha arribat l'estiu i com a conseqüència molts marxen de vacances però també altres vénen a passar uns dies a la Costa Brava. Francesos, alemanys, italians i turistes d'origen divers vénen a gaudir de les platges, del bon temps i de la gastronomia gironina. Entre tota aquesta diversitat també trobem els turistes anglesos, aquells que fa un mes -el 23 de juny- votaven en el referèndum sobre la permanència del Regne Unit a la Unió Europea. Una votació força ajustada que va deixar com a resultat un 48,1% en contra i un 51,9% a favor. Aquesta divisió d'opinions també es trasllada a la porta d'arribades de l'Aeroport de Girona-Costa Brava. Allà hi trobem una bona quantitat de ciutadans que després de setmanes d'incògnita pel futur del seu país, vénen a passar uns dies de descans en el nostre. Entre ells hi ha la Paula Apllen que ve de Gal·les, ha vingut sola i té pressa per anar a buscar el transport que la porti al seu hotel. Explica que ella està contenta amb el resultat i que per tant va votar a favor del conegut Brexit. Opina que a partir d'ara el Regne Unit podrà controlar millor les seves accions i arribar a obtenir alts beneficis en diferents aspectes. Pel que fa a l'afluència de turistes, ella creu que no canviarà res de com ha estat fins ara. Manifesta que el nombre de turistes continuarà sent el mateix, ja que el país continua mantenint l'encant que el fa ser visitat per tanta gent. En la seva ciutat no ha notat canvis, «l'ambient i les sensacions continua essent el mateix, la gent no està preocupada sinó satisfeta amb el resultat», afegeix Apllen.

Simon Laurence ha vingut amb la seva dona i ambdós es dirigeixen a buscar un autobús per anar a Barcelona. Ells van votar en contra del Brexit, ja que opinen que «sempre és millor estar junts». Creuen que el més possible és que el nombre de turistes acabi disminuint perquè «potser prefereixen anar a un que si ho està». Afegeixen que a la seva zona els que estan molt preocupats són els grangers perquè estan a l'expectativa de fins a quin nivell els afectarà econòmicament. «Ells depenen molt de les exportacions a altres països i ara en no pertànyer a la Unió Europea el més possible és que sorgeixin problemes en els seus negocis», opina Laurence. Stewart McArthur és nascut a Escòcia però fa anys que viu a Northampton. Ell va votar a favor del Brexit perquè -igual que Paula Apllen- opina que els britànics «són més forts si lluiten pel seu compte». D'aquesta manera «mirarem sempre pel nostre interès i acabaran fent sempre el que és millor per nosaltres», afegeix. Creu que a partir d'ara notaran com les coses els van molt millor «sobretot econòmicament».

Relacions trencades

Amb un barret de palla al cap -que es treu per la foto- apareix Nick Bright que ha vingut a passar uns dies a Palafrugell amb la seva dona i les seves filles. Ells van votar en contra perquè «som més forts si estem a la Unió Europea». Ells vénen de Bristol i a la seva ciutat «la majoria estan enfadats perquè preferíem estar com abans, ens sentim decebuts amb el resultat». De fet, opina que li agradaria que es repetís el referèndum «però no sé si això canviaria el resultat».

Els últims de sortir per la porta després de recollir el seu equipatge són la Lisa Hirst i el seu fill Brian. Ells també vénen de Bristol i també van votar en contra del Brexit. «Hem estat molts anys junts i ara de cop ens separem, jo crec que estàvem millor dins», opina Lisa. «Tot això comportarà desavantatges tant econòmics com culturals», opina Brian. «És vergonyós perquè el referèndum ha separat amistats i fins i tot famílies», diu enfadada Lisa. Diverses situacions que són un reflex d'un Regne Unit dividit per opinions i intencions de futur.