Les Planes aprova el reglament del refugi de Sant Salvador

L'alcalde demana comprensió als veïns perquè al juliol la brigada no dóna a l'abast amb l'activitat turística

25.07.2016 | 07:11

L'Ajuntament de les Planes d'Hostoles, en el seu darrer ple, va aprovar el reglament d'ús del refugi de Sant Salvador, al veïnat de Cogolls. Es tracta d'un refugi situat al costat de l'ermita de Sant Salvador i molt utilitzat per grups d'excursionistes. Fa un temps, una cinquantena de veïns de les Planes van traslladar material per al sistema d'excursió carregada. L'acció va fer possible que una empresa de construcció pogués restaurar la teulada. Així, les obres van solucionar els problemes de degoters i van aturar la progressió del deteriorament de l'edifici.
Poc després del ple, l'alcalde de les Planes, Eduard Llorà (CiU), va explicar: "Són normes de compromís per qui hi va i també de funcionament una mica intern". Segons va explicar, el reglament permet regular qui deixa la clau i com es torna, i també per establir com s'ha de deixar el refugi una vegada s'ha acabat de fer servir.
Fonts de l'Ajuntament han indicat que el refugi és un element més de l'oferta turística del poble. I és que el turisme ha tingut una embranzida molt important durant el mes de juliol, i l'activitat turística està dinamitzada a força de concerts, obres de teatre i la Festa Major.
Tot això són accions que requereixen actuacions de la brigada municipal, i l'alcalde ha explicat: "Nosaltres ja hem reforçat la brigada aquest estiu per tal de poder arribar a més, però no a tot". Per això, ha puntualitzat: "No s'hi arriba a causa de tota l'activitat que estem fent". Llorà, finalment, demana "una mica de comprensió" als veïns durant el mes de juliol, perquè a l'agost "la cosa es regularitza una mica més". L'estiu multiplica la població de les Planes i -en el dia a dia- són moltes les persones que van a les gorgues.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema