L´incendi, que va provocar la preocupació de gran part dels veïns de Blanes, va coincidir amb la Festa Major de Santa Anna, que es caracteritza per una agenda d´activitat plena d´actes, com el concurs internacional de focs artificials.

Durant les primeres hores de la tarda, l´Ajuntament va dubtar de suspendre el correfoc però mantenir el concurs de focs artificials. La regidora de Seguretat de Blanes, Pepa Celaya, va explicar ahir a Diari de Girona que els preparatius dels focs s´inicien amb molta antelació i que, per aquest motiu, descartaven suspendre´ls. En canvi, el consistori va debatre amb els organitzadors del correfoc la possibilitat de suspendre l´acte perquè hi havia la possibilitat de fer l´activitat qualsevol altre dia.

Tot i això, un cop els Bombers van donar per estabilitzat l´incendi, el Departament d´Interior va reorganitzar el centre de control i va comunicar a les autoritats locals que la seva presència no era necessària, fet que els va animar a seguir amb la festa. «Ara ja podem destinar la policia local a altres actes de la Festa Major, com el correfoc», va explicar Celaya.

Finalment, el correfoc es va celebrar amb normalitat ahir a dos quarts de dotze de la nit a Blanes. Una hora abans, a dos quarts d´onze, començaven els focs artificials.

Blanes celebra enguany l´edició número quaranta sis del Concurs Internacional de Focs d´Artifici de la Costa Brava, una competició que l´ha portat a reforçar la seva imatge davant del turisme i a fer arribar el seu nom més enllà de les nostres fronteres. El concurs d´enguany es va iniciar el divendres 22 de juliol amb una exhibició procedent de la Xina. El divendres va ser el torn de Granada i ahir va actuar Itàlia. La competició, que acabarà el pròxim dimarts, 26 de juliol, ho farà de la mà dels representants de Múrcia.