Un total de 2.412 persones de la província de Girona estan en llista d'espera per aconseguir una plaça en un geriàtric, públic o concertat, segons dades facilitades per la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa. El Baix Empordà és la comarca gironina on hi ha més gent en llista d'espera, exactament un total de 609 persones, que representen el 25% de la llista a les comarques gironines.

Després del Baix Empordà hi ha el Gironès, amb un total de 589 persones, i el tercer lloc és per a l'Alt Empordà, amb 427. La Cerdanya, amb 78 persones, el Ripollès, amb 90, i la Garrotxa, amb 114, són els llocs on hi ha menys persones que esperen accedir a una plaça, sigui pública o concertada. Cal tenir en compte, també, que la seva densitat de població és menor.

Pel que fa a dades generals de Catalunya, un total de 23.847 persones d'avançada edat estan en llista d'espera, incloent-hi els 2.412 gironins, que representen el 10% del total de la llista.

Segons dades facilitades per la conselleria de Treball en resposta a diverses preguntes parlamentàries, una tercera part dels que formen part de la llista d'espera són habitants del Barcelonès.

Al Vallès, 2.000 peticions

El Vallès Occidental, amb gairebé 2.000 persones en llista d'espera, el Baix Lobregat, amb 1.731, i el Maresme, amb gairebé 1.500, són les comarques amb més peticions per accedir a una plaça pública o concertada. Per contra, les comarques menys poblades, com el Pallars Sobirà, amb només 3 persones en llista d'espera, l'Alta Ribagorça, amb 6, i el Priorat, amb 16, són les que menys sol·licituds acumulen.