Argelaguer cerca suport per mantenir i potenciar el parc de les Cabanes

L'Ajuntament ha prohibit l'accés de vehicles al llindar de l'espai per evitar robatoris

27.07.2016 | 07:22
Argelaguer cerca suport per mantenir i potenciar el parc de les Cabanes

L'Ajuntament d'Argelaguer -segons va explicar ahir, l'alcalde, Artur Ginesta- estudia com aconseguir el compromís de les administracions superiors en el manteniment del parc de les Cabanes.

Es tracta de l'obra de Josep Pujiula (1937-2016). En vida Pujiula, conegut com en Garrell, treballava en el manteniment de la seva obra. Des de la seva mort, el 2 de juny, l'Ajuntament es fa càrrec de l'estat del parc.

"Som un Ajuntament petit", va argumentar -ahir- Ginesta. L'alcalde va explicar que han prohibit l'accés de vehicles fins a l'inici del parc. Ara, els visitants han d'aparcar al costat del pavelló i seguir un breu itinerari. La idea és ordenar les visites i -sobretot- evitar els furts als vehicles aparcats sota dels arbres. "L'aparcament del pavelló és visible des de les cases i de la carretera i els lladres no s'atreviran a robar en els cotxes", va considerar.

Per tal de facilitar l'accés a peu, els membres de la brigada jove preparen pals que serviran per marcar el camí. "Des d'un pal -va explicar- es podrà veure l'altre".

L'itinerari marcat seguirà la ruta d'en Garrell. Un camí per laberints, escales, baixants, banyeres i escales que -segons l'alcalde- necessita una orientació. La ruta forma part de la xarxa de senders Itinerànnia.

En els darrers dies, les accions recordatòries de Josep Pujiula han pres força. Considerat un referent de l'art brut en àmbit mundial i premiat a Nova Zelanda, divendres va ser homenatjat a Castellfollit de la Roca. Van projectar el film Sobre la marxa, de Jordi Morató (Termita Films). A l'acte van assistir centenars de persones de Castellfollit i d'Argelaguer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema