L'Ajuntament de Besalú ha acabat el procés de selecció de les dues places de vigilant. Els nous vigilants prendran possessió dels càrrecs en els propers dies i en unes setmanes més el servei de vigilància de la localitat quedarà activat.

El nou servei estarà a l'Oficina d'Atenció al Vilatà a la planta baixa de l'edifici de l'Ajuntament, a la plaça de la Llibertat. Els dos agents responsables del servei de vigilància han passat un procés de selecció entre 22 aspirants. L'avaluació -feta entre el 2 de maig i el 18 de juliol- ha estat dirigida per un tribunal format per professionals de la seguretat. Els aspirants que tot i haver superat el procés de selecció no van ser seleccionats han passat a formar part d'una borsa de treball per ordre de puntuació obtinguda per cobrir substitucions i vacants.

Feta la selecció i començada l'activitat, els 2 seleccionats hauran de superar un període de pràctiques professionals de 6 mesos. El Cos de Vigilants de Seguretat de Besalú compartirà oficina amb el Servei de Protecció Civil de la localitat. També és de nova creació i compta amb quatre membres que ja han acabat la formació.