12 de setembre de 2016: inici de les classes al segon cicle de l'educació infantil, l'educació primària, l'educació secundària obligatòria, el batxillerat, els cicles de grau mitjà de formació professional i d'arts plàstiques i disseny i el curs de formació específic per a l'accés a aquests cicles. A l'educació secundària obligatòria, el batxillerat i els cicles de grau mitjà, aquest inici es podrà endarrerir fins al 14 de setembre.

No més tard del 19 de setembre de 2016: inici de les classes als cicles de grau superior de formació professional i d'arts plàstiques i disseny, el curs de formació específic per a l'accés a aquests cicles, els ensenyaments de règim especial, i els ensenyaments de centres i aules de formació d'adults.

No més tard del 28 de setembre de 2016: inici de les classes als ensenyaments de les escoles oficials d'idiomes.

Del 23 de desembre de 2016 al 8 de gener de 2017: vacances de Nadal.

Del 8 al 17 d'abril de 2017: vacances de Setmana Santa.

21 de juny de 2017: acaben les classes a tots els centres.

Les proves extraordinàries de l'ESO, de 1r de batxillerat i dels cursos de formació específics d'accés als cicles es faran de l'1 al 5 de setembre de 2017. Per als cicles i el 2n curs de batxillerat les proves extraordinàries es faran al mes de juny després de les proves ordinàries.