La Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP), un òrgan de transparència independent escollit pel Parlament català, ha tornat a donar la raó a la CUP en les reclamacions contra la Diputació de Girona per accedir a la documentació pública. Fa un mes, la GAIP va emetre una primera resolució en la qual va fallar a favor de la formació en 15 casos (de les 24 reclamacions que va presentar). Llavors, les reclamacions restants estaven pendents d'un informe de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades per la seva vinculació a dades personals.

Ara la GAIP ha emès una segona resolució en la qual també ha fallat a favor de la CUP en les reclamacions restants contra la Diputació (sobre els documents amb dades personals). D'aquesta manera, l'òrgan de transparència ha reiterat que la formació ha de rebre la informació que ha demanat a la corporació, encara que contingui dades personals. El diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, va aprofitar el ple ordinari del mes de juliol -celebrat ahir al migdia- per anunciar aquesta segona resolució de la GAIP i va retreure a l'equip de govern de CiU de la Diputació que, com va avançar Diari de Girona, hagi presentat un recurs judicial contra el dictamen de l'òrgan de transparència.

El president de la corporació, Pere Vila, va justificar que la Diputació ha recorregut la resolució de la GAIP perquè la institució pretén tenir la notificació d'un jutjat «que digui claríssimament que s'ha de donar la informació». «Es vol aclarir quin és el paper de la GAIP», va argumentar Vila.