Vilademuls es planteja fer talls puntuals diaris en el subministrament d'aigua

L'Ajuntament ha portat més de 240.000 litres en disset dies de decret d'emergència i treballa per reactivar un antic pou de Vilafreser

27.07.2016 | 07:22

L'.Ajuntament de Vilademuls es planteja fer talls puntuals diaris en el subministrament perquè el consum d'aigua ha repuntat aquest cap de setmana, tot i que el poble està en situació d'emergència des del 8 de juliol. En 17 dies, el Consistori s'ha fet portar més de 240.000 litres d'aigua en una vintena de cisternes, amb 12 metres cúbics cadascuna d'elles.

Vilademuls va decretar l'excepcionalitat després que el pou de Parets d'Empordà comencés a rajar la meitat de l'habitual, un problema que ha complicat encara més la seva delicada situació. Ara, l'Ajuntament està a punt per licitar les obres que permetran completar la interconnexió de la xarxa d'aigües municipal.

Però, la seva execució i entrada en funcionament no solucionarà el problema immediat, que sí que podria alleujar-se amb la reactivació d'un pou vell a Vilafreser. L'alcalde de Vilademuls, Àlex Terés, va explicar que això permetria reduir les restriccions del decret d'emergència i oferir una solució provisional a la manca d'aigua del poble. El batlle va informar que el reaprofitament d'aquest pou depèn d'una ampliació de la potència elèctrica per part de la companyia Endesa, amb la que estan fent les gestions pertinents.

En relació amb el decret d'emergència, l'alcalde va fer una crida al consum responsable i moderat dels veïns. De fet, la conscienciació ciutadana havia permès aturar la portada de cisternes la setmana passada, però Terés ahir va lamentar que el consum s'ha tornat a disparar i ara l'equip de govern local es planteja fer talls puntuals diaris del subministrament.

Tot i que no està en disposició de donar una data per aixecar les restriccions, l'alcalde va opinar que "si mantenim consums reduïts ens veiem amb capacitat de poder treure la restricció"; però va remarca que "cal que la gent sigui conscient, perquè aquests últims dies ha canviat la tendència" d'estalvi de la setmana anterior.

L'Ajuntament de Vilademuls s'acollirà a una línia de subvencions de l'Agència Catalana de l'Aigua per pagar les cisternes, però el batlle va apuntar que això només cobrirà un tant per cent de la despesa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

L´Estat denunciarà els ajuntaments gironins que van obrir el 12-O

L´Estat denunciarà els ajuntaments gironins que van obrir el 12-O

Els consistoris que van treballar el dia de la Hispanitat disposen de 20 dies hàbils per enviar la...

Enllaços recomanats: Premis cinema