El fet que el 2016 sigui el centenari dels naixements de Ramon Casas (1866-1932) i de Miquel Blay (1866-1936) ha estat la font d'inspiració de l'autor del cartell de les Festes del Tura, David López. Abans de marxar a París el 1888 amb una beca, Blay va fer el cap del gegant i Casas té el quadre la càrrega al Museu Comarcal de la Garrotxa.

L'autor va explicar que «és un cartell modernista pels aniversaris» i va explicar que «podeu veure el gegant en primer terme en referència a Blay. El gegant i la gegantessa brinden per la ciutat i quan s'uneixen els gots s'alça l'escut de la ciutat». Va explicar que «els gegants van vestits de gala per recordar actes com el Ball Pla» i va definir que «és un castell festiu i alhora nostàlgic».

«Permeteu-me que feliciti l'artista», va dir l'alcalde, i tot seguit va explicar: «Aquest any ha estat de designació directa i volem que tingui un record per agrair el cartell». Va explicar que un any el cartell s'escull a través d'un concurs amb premis i un altre amb designació directa. «Per reconèixer mèrits», va precisar l'alcalde. David López (nascut el 1984) va fer la primera exposició amb només 17 anys i des de llavors ha exposat en diferents sales i galeries de la ciutat. A més ha participat en diferents edicions de la Mostra de Pessebres d'Olot. Va ser l'autor del cartell de l'Aplec de la Sardana del 2004 i del Carnaval d'Olot del 2008, entre altres activitats de la seva trajectòria professional.

Lliurat el record, l'alcalde es va dirigir al públic. «Veig -va dir- que aquí hi ha molta gent de moltes entitats. Deixeu-me que comenci per la magnífica feina que ha fet la Comissió de Festes i agrair-li que tinguem les millors festes del Tura. Va seguir dient que «també totes els penyes i entitats, sense la participació de les quals no seria el mateix» i va definir que «una de les coses que dóna caràcter a les festes és tenir una activitat tan potent i participada». Va preveure que les festes del 2016 seran bones.

Abans, el regidor de Festes, Josep Berga, va recordar que abans de presentar el cartell, les dones que duen el nom de Tura es van definir com a pregoneres i va indicar que seran les primeres festes que tindran col·laboradors.