Veïns de les Preses han recollit 600 firmes contra les rotondes

Els veïns demanen que l'Ajuntament intensifiqui les gestions destinades a obtenir la variant

27.07.2016 | 07:22

Els veïns de les Preses organitzats contra les rotondes previstes a la C-152 han recollit unes 600 firmes. Representen un 46% d'un cens que compta amb 1.690 veïns. La intenció és lliurar les firmes en el proper ple i alhora lliurar una moció a l'Ajuntament, perquè sigui debatura i aprovada.
Fa pocs dies, l'alcalde de les Preses, Pere Vila (CiU), va confirmar que l'Ajuntament ja ha demanat l'anul·lació del projecte de les rotondes al Departament de Territori i Sostenibilitat. A més, Vila va indicar que va demanar al Departament una solució diferent a les rotondes per tal d'alleugerir el trànsit de la travessa de la C-152. És a dir, l'equip de govern de les Preses ja ha accedit a les peticions dels veïns organitzats en contra de les rotondes.
Pel que fa a la moció, els veïns consideren «que l'aprovació d'aquesta moció per part de la totalitat dels regidors que formen el ple significaria una unitat davant l'administració competent per tal de reclamar la necessitat de tenir una variant de manera urgent i que es descarti definitivament el projecte de les rotondes».
La moció exposa que atesa la proposta de construir dues rotondes a la travessia de les Preses, explicada als veïns en un acte públic convocat per l'Ajuntament el 15 de juny i «atès que els veïns assistents a l'acte es van manifestar majoritàriament per la conveniència d'impulsar la variant i rebutjar les rotondes. En base al fet que s'han recollit, de moment, mes de 600 signatures que comparteixen el criteri expressat a l'acte públic, en el sentit que les rotondes no són la solució, que allargarà l'actual molèstia per no tenir variant i en canvi augmentarà encara més el trànsit pels carrers del poble, ara, i pel futur».
A més, el text conclou que «l'Ajuntament acorda intensificar les gestions necessàries davant de les administracions per obtenir -al més aviat possible- la variant per la carretera C-152 per tal de solucionar definitivament els problemes de trànsit de la travessa al nostre poble».
També inclou que volen descartar la proposta de rotondes per les conseqüències «negatives d'augment de circulació en els carrers dels poble pels efectes als veïns propers i per la dubtosa eficàcia en millorar la fluïdesa del trànsit de pas» i demanen que abans de decidir propostes transitòries, l'Ajuntament demani l'opinió dels veïns. Finalment, sol·liciten que l'acord es faci arribar al Departament de Territori i Sostenibilitat i als ajuntaments d'Olot i la Vall d'enBas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

L'any 2031, la franja d'edat d'entre 34 i 45 anys es reduirà fins al 39,6% i la que superarà els...

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La construcció de la nova comissaria de Policia Local de Banyoles avança a bon ritme, en un solar...

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

La jutge que investiga l'adjudicació d'obra pública a Girona sosté que de les converses no se'n...

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

El conseller de Territori anuncia un pla per fer baixar «de manera considerable» el cabal a través...

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Dilluns s'inicia la campanya de vacunació, que enguany se centra en millorar la cobertura dels...

Enllaços recomanats: Premis cinema