Cornellà del Terri ha recuperat el servei de taxi al poble i a la vall després de 30 anys, un fet que l’Ajuntament valora positivament tant perquè millora la mobilitat dels seus veïns com perquè abarateix el preu, ja que fins ara calia recórrer a Banyoles. El responsable del restabliment d’aquest servei és un emprenedor local, Genís Güell, de 35 anys i amb experiència professional en el món del taxi.

A partir de la seva iniciativa, l’Ajuntament de Cornellà ha reactivat una de les dues llicències de taxi de què disposa el municipi i que estaven en desús des que la persona que s’hi dedicava es va passar al transport escolar.

L’alcalde, Salvador Coll, va explicar que ha coincidit la voluntat del consistori de tornar a oferir el servei amb el projecte «d’un jove emprenedor», Genís Güell, que ha creat l’empresa WeTransferYou a Cornellà. Per Coll, el taxi facilitarà els desplaçaments amb Banyoles i Girona, «sobretot perquè som un poble amb gent gran a qui potser li costa més desplaçar-se tot i el bon servei de Teisa».

Però el batlle no pensa només en els seus veïns sinó també en els viatgers que aterren a l’aeroport i van a les empreses o les cases rurals de Cornellà; on Salvador Coll va recordar que, l’estiu passat, es va allotjar un dels protagonistes de la sèrie de televisió Joc de trons, Nikolaj Coster-Waldau, que a la ficció interpreta Jamie Lannister. L’altra millora destacada pel batlle té a veure amb el preu, ja que «el fet de tenir base a Cornellà i no haver de recórrer als taxis de Banyoles abarateix els costos».

Veïns, empresaris i turistes

El promotor de WeTransferYou, Genís Güell, va explicar que la voluntat de l’empresa és «cobrir la demanda de la Vall del Terri i fer transfers amb l’aeroport» Girona-Costa Brava, on esperen lligar reserves de visitants estrangers amb destí a la zona. Güell va destacar que el web de la companyia s’ha activat aquest any i «tot just ara hem començat a treballar, aquesta setmana tenim previst publicitar-nos a la vall». Des del seu punt de vista, a una població de 2.235 persones com Cornellà li correspon aquest servei, ja que a Girona -on ell també treballa- «hi ha un taxi per a cada 1.300 habitants». Igual que l’alcalde, l’empresari considera que l’oferta «és important sobretot perquè hi ha molta gent gran que necessita anar a hospitals» i fins ara havien de reservar el servei a Banyoles, cosa que encareix el servei perquè se’ls aplica la tarifa des d’aquesta ciutat.

L’empresa compta amb un vehicle familiar i un monovolum que pot transportar vuit passatgers, però també ofereix la possibilitat de contractar un vehicle d’alta gamma si un client ho demana.