Cornellà del Terri recupera el servei de taxi al municipi després de 30 anys

L'Ajuntament afirma que millorarà la mobilitat i serà més barat que demanar-lo a Banyoles

29.07.2016 | 07:18
El taxi monovolum amb vuit places que funciona a la vall del Terri · Faceook/Wetransferyou

Cornellà del Terri ha recuperat el servei de taxi al poble i a la vall després de 30 anys, un fet que l´Ajuntament valora positivament tant perquè millora la mobilitat dels seus veïns com perquè abarateix el preu, ja que fins ara calia recórrer a Banyoles. El responsable del restabliment d´aquest servei és un emprenedor local, Genís Güell, de 35 anys i amb experiència professional en el món del taxi.

A partir de la seva iniciativa, l´Ajuntament de Cornellà ha reactivat una de les dues llicències de taxi de què disposa el municipi i que estaven en desús des que la persona que s´hi dedicava es va passar al transport escolar.

L´alcalde, Salvador Coll, va explicar que ha coincidit la voluntat del consistori de tornar a oferir el servei amb el projecte «d´un jove emprenedor», Genís Güell, que ha creat l´empresa WeTransferYou a Cornellà. Per Coll, el taxi facilitarà els desplaçaments amb Banyoles i Girona, «sobretot perquè som un poble amb gent gran a qui potser li costa més desplaçar-se tot i el bon servei de Teisa».

Però el batlle no pensa només en els seus veïns sinó també en els viatgers que aterren a l´aeroport i van a les empreses o les cases rurals de Cornellà; on Salvador Coll va recordar que, l´estiu passat, es va allotjar un dels protagonistes de la sèrie de televisió Joc de trons, Nikolaj Coster-Waldau, que a la ficció interpreta Jamie Lannister. L´altra millora destacada pel batlle té a veure amb el preu, ja que «el fet de tenir base a Cornellà i no haver de recórrer als taxis de Banyoles abarateix els costos».

Veïns, empresaris i turistes
El promotor de WeTransferYou, Genís Güell, va explicar que la voluntat de l´empresa és «cobrir la demanda de la Vall del Terri i fer transfers amb l´aeroport» Girona-Costa Brava, on esperen lligar reserves de visitants estrangers amb destí a la zona. Güell va destacar que el web de la companyia s´ha activat aquest any i «tot just ara hem començat a treballar, aquesta setmana tenim previst publicitar-nos a la vall». Des del seu punt de vista, a una població de 2.235 persones com Cornellà li correspon aquest servei, ja que a Girona –on ell també treballa– «hi ha un taxi per a cada 1.300 habitants». Igual que l´alcalde, l´empresari considera que l´oferta «és important sobretot perquè hi ha molta gent gran que necessita anar a hospitals» i fins ara havien de reservar el servei a Banyoles, cosa que encareix el servei perquè se´ls aplica la tarifa des d´aquesta ciutat.

L´empresa compta amb un vehicle familiar i un monovolum que pot transportar vuit passatgers, però també ofereix la possibilitat de contractar un vehicle d´alta gamma si un client ho demana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema