La depuradora en fase final de construcció al costat de l'antiga estació de depuració d'Olot -a la carretera de les Feixes- i un centre de rentat i dipòsit de camions al polígon de Cuni seran elements fonamentals en l'eliminació de molèsties derivades de l'escorxador de la Garrotxa, sobretot pudors.

Ho va explicar ahir l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU).«En aquests moments -va assenyalar-, el gran problema és solucionar les males olors derivades de la depuració de les aigües de l'escorxador. Va prossseguir: «Per això, s'acaba la gran obra de la depuradora». Es tracta d'un equipament situat al costat de l'antiga estació de depuracio d'aigües d'Olot. «La nova -va explicar - no s'assembla gens al que va ser la primera depuradora de la ciutat.

Va definir: «És una depuradora molt gran, on es tractaran els residus generats per l'escorxador». Va explicar: «Els residus s'enviaran a través d'una canonada directa». Va assenyalar: «Un dels problemes que hi havia era que es retenien les aigües per fer-hi determinats tractaments. En canvi, va explicar: «Ara, amb una canonada les aigües aniran de dret a la depuradora nova, la qual funciona amb el mateix sistema que la depuradora de la ciutat en actiu». Va oposar: «El sistema de la depuradora de l'escorxador encara serà més modern i, per tant, funcionarà una mica millor».

Va explicar que la propera posada en servei de la depuradora de l'escorxador solucionarà els problemes derivats de tenir l'escorxador a l'avinguda Europa.

«El següent pas -va explicar- és reordenar el trànsit de camions». En aquest sentit, va indicar que la recent posada en servei del polígon de Cuni serà clau. «D'acord amb la inciativa privada -va explicar- la proposta que es va fer és que fessin un rentador a cobert, on l'aire s'aspires i tot el que fos susceptible de pudors es pogués tractar fàcilment».

Corominas va fer les referències a la depuradora i el rentador de camions en motiu de la presentació del polígon industrial de Cuni. Sobre la nova àrea industrial, va dir: «Tot ha anat a càrrec de la iniciativa privada». Va afegir: «L'única cosa que hem fet ha estat recepcionar l'obra». Va precisar: «Hem fet les clavegueres i l'enllumenat»

L'alcalde va indicar que el polígon és molt important per a la ciutat, perquè posa més sòl industrial a disposició dels empresaris. També, va celebrar la millora circulatòria derivada de l'activació.