Els plens dels consells comarcals de l'Alt Empordà i del Baix Empordà han aprovat pagar 49.000 euros -entre els dos- a la Fundació de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà (OCE). D'aquesta manera, les dues administracions han ratificat l'acord que ja va prendre el ple de la Diputació de Girona fa una setmana per resoldre el concurs de creditors de la Fundació de l'OCE. Aquest acord extrajudicial suposa que les tres administracions pagaran 173.090 euros a l'entitat (en concepte d'aportacions pendents). La Diputació assumirà 124.363 euros, mentre que l'Alt i el Baix Empordà 24.363 euros cadascun.

Ara bé, els suports polítics que ha rebut l'acord han canviat en funció dels òrgans on s'ha votat. Al ple de la Diputació es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern de CiU i dels grups de l'oposició d'ERC, PSC i IdS menys la CUP, que es va posicionar en contra. Al ple d'aquest dimarts del Consell Comarcal de l'Alt Empordà l'acord va prosperar amb els suports de l'equip de govern de CiU i PSC, així com d'ERC i C's.

L'únic grup que va votar en contra va ser ICV-EUiA-Entesa. El conseller del grup, Òscar Vergés, va argumentar la seva oposició a l'acord per la falta d'informació sobre la fiscalització a la Fundació de l'OCE. Pel que fa al PP i la CUP, al ple de dimarts de l'Alt Empordà no hi va assistir el conseller del PP i es va fer efectiva la renúncia a l'acta de la consellera de la CUP.

Així mateix, al ple d'aquest dilluns del Consell Comarcal del Baix Empordà l'acord es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern de CiU i PSC, ERC es va abstenir, mentre que la CUP, ICV-EUiA i el PP es van posicionar en contra. En aquesta ocasió, a diferència dels casos anteriors, la formació republicana es va abstenir en lloc de donar-hi suport. Un dels consellers d'ERC, Josep Piferrer, va justificar la seva abstenció a l'acord per la manca d'informació del Consell Comarcal del Baix Empordà en aquest procés.

L'objectiu d'aquest acord extrajudicial és que el concurs de creditors de la Fundació de l'OCE es qualifiqui de «fortuït» (en la sentència). Malgrat tot, aquest conveni està subjecte a una ratificació judicial posterior.