El diputat gironí de Catalunya Sí Que Es Pot (CSQP) al Parlament, Marc Vidal, va reclamar en la sessió de control d'ahir al conseller de Salut, Toni Comín, que faci «amb urgència» una avaluació de l'UCI pediàtrica i de la Unitat Neonatal de l'hospital Josep Trueta de la ciutat de Girona. També va demanar que presenti l'avaluació al personal que hi treballa i que a partir d'aquesta idea, en un termini breu, es pugui tenir «una unitat pediàtrica i neonatal a l'alçada d'uns serveis que són els de referència per totes les comarques gironines». Vidal va recordar que el personal de les unitats han signat un comunicat en el qual plantegen el seu descontentament amb el pla inicial presentat per Comín per considerar-lo insuficient i incapaç de cobrir les demandes dels serveis.

En la seva intervenció, Vidal va insistir que no s'han fet reformes estructurals al Trueta des de fa més de 30 anys, de manera que la infraestructura està «obsoleta» perquè hi falta espai. «Fa anys que no es renova», va remarcar Vidal, que va afegir que es tracta d'unitats «en situació d'estrès» perquè, segons el diputat, «hi ha el personal mínim per atendre els pacients i les seves famílies; això implica un sobreesforç continuat». «Sé que no estem en temps de fer volar coloms pels diners dels quals disposem», va reconèixer Vidal, malgrat que va recordar que les comarques gironines estan pendents, «de fa massa anys», d'un nou hospital. Per això, va plantejar: «M'agradaria que em digués com el pensa desencallar perquè també és urgent».

Comín va respondre que el Departament de Salut preveu invertir l'any 2017 uns dos milions d'euros en la segona fase de les obres de millora de l'UCI pediàtrica del Trueta. Va assegurar que aquesta fase es vol impulsar amb «la participació dels professionals», amb qui s'ha compromès a fer conjuntament el pla funcional que xifrarà el cost exacte de les obres.