Arbúcies, municipi de referència en l'atenció a les persones

«La inclusió, cohesió i igualtat d'oportunitats són pilars fonamentals. Garantir aquests valors és un eix prioritari d'Arbúcies»

30.07.2016 | 07:24

L'Ajuntament d'Arbúcies ha renovat el contracte amb Trafad Cooperativa, a través de la qual es gestiona el Servei d'Atenció Domiciliària (SAD). La col·laboració entre el consistori i Trafad, que ja té un any i mig de vida, permet donar feina a 10 persones, atendre 27 usuaris i, oferir 750 hores de servei i d'atenció a les persones. Arbúcies va ser el primer Ajuntament de menys de 20.000 habitants, a la comarca, en municipalitzar aquest servei.

És una aposta política per esdevenir un referent en l'atenció a les persones i per això s'han desenvolupat diversos projectes comunitaris. Aquestes iniciatives fan referència al mateix SAD, però també a d'altres enfocades a ajudar els infants i joves del municipi com ara l'ampliació de les hores de l'educadora de carrer, la formació integrada (PFI) per reduir el fracàs escolar, la implantació d'un segon grup de PFI orientat a l'atenció a la dependència, el programa de voluntaris de reforç escolar, el projecte de patis oberts, la implantació de la figura de l'educadora de carrer, el programa de treballs comunitaris, la redacció del Pla Local d'Educació que no s'havia fet mai abans a la vila, l'elaboració del pla local conta la pobresa i el manteniment del centre obert.

La lluita contra les desigualtats socials és un altre front en què l'Ajuntament aposta fermament per això s'han impulsat els treballs comunitaris a canvi d'ajuts socials, el conveni de col·laboració amb la cooperativa Som Energia per tal de lluitar contra la pobresa energètica, el protocol contra desnonaments que s'està aplicant, la recent incorporació d'un habitatge d'acollida social i emergència, la gestió dels primers lloguers socials d'acord amb alguna entitat financera, establiment de beques d'estudis, l'increment d'un 37 per cent de l'aportació al projecte de reutilització de llibres de text, etc... com també s'han doblat els recursos i els projectes d'acció social, amb la creació del Consell d'Acció Social.

La inclusió, cohesió i igualtat d'oportunitats són pilars fonamentals d'una societat democràtica. Garantir aquests valors és un eix prioritari de l'actuació municipal. Arbúcies, ja està rebent reconeixements des de sectors diversos per alguns del projectes desenvolupats. Alguns s'estan extrapolant a d'altres poblacions amb realitats semblants a l'arbucienca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema