La petició de cita prèvia per renovar el DNI a les comarques gironines està saturada fins a finals de setembre, de manera que no es pot sol·licitar data per fer aquest tràmit fins passat el dia 23 a l'oficina de la Policia Nacional a Figueres, fins al 20 a la de Girona, el 19 a la de Sant Feliu de Guíxols o el 15 a la de Camprodon.

Des del cos de la Policia Nacional a Girona van atribuir aquest col·lapse a un fenomen que es repeteix cada estiu, quan molts ciutadans han de viatjar i s'adonen que tenen la documentació caducada, pel que solen impulsar campanyes en què demanen previsió. De totes maneres, van assegurar que totes les urgències s'acaben cobrint.

Ahir, CCOO va denunciar que és «impossible» aconseguir cita prèvia per obtenir o renovar el DNI fins a principis d'octubre a la majoria de províncies de l'Estat. Mitjançant un comunicat, el sindicat va responsabilitzar d'aquesta situació a la «falta de planificació» per part de la Direcció General de la Policia.

Queixa de CCOO

Comissions va assegurar que en moltes ciutats el sistema de renovació del DNI es troba «col·lapsat» i no hi ha cita fins a mitjan setembre, una data que en alguns casos s'allarga fins a principis d'octubre.

La formació va explicar que aquest és el cas de Girona, Madrid, Barcelona, Saragossa, Sevilla, Toledo, Segòvia, Àvila, Guadalajara, Melilla, Sant Sebastià, Pamplona, Santiago de Compostel·la, Vigo, Càceres, Plasencia, Irun, Palma de Mallorca, Barcelona, Alacant, Saragossa, Sevilla, Cadis, Huelva, Màlaga i Osca.

En consideració del sindicat, aquesta situació es dóna perquè la plantilla està «seriosament minvada», per «la mala gestió de personal i recursos» a la Policia, per la implantació del DNI-e 3.0 sense actualitzar equips informàtics i programari i per l'externalització del servei de cita prèvia, entre altres factors. I adverteix que «el desastre seria encara més gran sense el gran esforç que estan fent els empleats públics, als quals es reclama un servei àgil i de qualitat».