Dos nois caminen a bon pas amb un tub a la mà d'un metre de llarg. Quan troben un embornal s'aturen i posen el tub a les reixes. El cap del tub està fet en forma d'embut. Treuen el granulat que porten a la bossa i el deixen anar per l'embut. El granulat eliminarà els ous de mosquit tigre que puguin estar dins de l'aigua embassada. La previsió és que els dos joves posin granulat als 4.000 embornals que hi ha escampats. Hauran de recórrer uns 20 quilòmetres.

L'any passat el tractament als embornals es va aplicar en el llocs més propers als espais públics més freqüentats d'Olot, com centres educatius, parcs infantils o zones esportives. Tanmateix, aquest any s'arribarà a tots els embornals de la ciutat. Per augmentar la seva eficàcia, també s'aplicarà a altres llocs sensibles comfonts ornamentals o embornals dins dels recintes escolars.

Durant el mes de maig es va fer el primer tractament, mentre que el segon el fan ara. La previsió és que, al llarg d'aquest any es portin a terme fins a 5 tractaments, tot i que poden variar en funció del clima i de la presència de l'insecte.

La campanya de lluita contra el mosquit tigre està centrada en els llocs, on pugui haver aigua estancadada. Per això, l'Ajuntament proporciona teles mosquiteres als responsables dels horts. La destinació de la tela són els bidons blaus, on els hortolans emmagatzemen l'aigua de la pluja. Fa pocs dies -segons va explicar Josep Guix (regidor de Medi Ambient pel PSC)- el Consorci de Medi Ambien t i Salut Pública (SIGMA) havia repartit uns 200 metres de tela mosquitera a una setantena d'hortolans.

Guix va expressar la seva confiança en la possibilitat que en els propers dies més hortolans anessin a buscar tela mosquitera al Sigma.

En el marc de la campanya, l'Ajuntament també ha organitzat sessions informatives sobre labiologia del mosquit i mesures preventives als treballadors de diferents serveis municipals. Una altra acció és la parada informativa situada a la plaça rector Ferrer, els dilluns de mercat setmanal. Dos tècnics hi informen de la perillositat i les molèsties del mosquit tigre. Sobretot ara que s'ha entrat a la part alta de l'estiu, quan els mosquits que sobreviuen posen ous i es multipliquen. Aconsellen no deixar aigua a l'exterior.