El suport a les persones refugiades es farà sentir aquest cap de setmana a Girona i a Sant Feliu de Guíxols: dissabte a la capital, amb un acte davant la catedral que girarà al voltant de l'art, i diumenge al municipi ganxó, on es durà a terme una regata solidària.

A Girona, la plataforma Girona Acull, RefuGis i l'ANC han organitzat per a demà, a les 7 de la tarda «Art al carrer en suport amb les persones refugiades», que comptarà amb diverses accions artístiques i el parlament de l'escriptora i activista Liz Castro. Pel que fa a les aportacions artístiques, Oriol Marès tocarà el clarinet i Santi González el baix elèctric, mentre que el fotoperiodista Carles Palacios aportarà el seu treball, en un acte que també comptarà amb la col·laboració de l'activista Albert Tudela.

Per a l'endemà, a Sant Feliu de Guíxols, l'Associació Ganxona Refugiada ha organitzat la V Regata familiar en solidaritat amb els refugiats. Per participar-hi -la inscripció es farà a les casetes de fusta de la platja gran-, cal fer una donació mínima de 25 euros per família i tota la recaptació es destinarà al col·lectiu de refugiats, a través de la mateixa entitat organitzadora. L'activitat es durà a terme entre les 11 del matí i les 2 de la tarda.

En paral·lel, la mateixa associació ha organitzat l'exposició Les tres guerres: Síria, el mar i els camps, amb fotografies de Sergi Càmara i Carles Palacio. La mostra es fa en col·laboració amb el CAP, on s'exhibeixen les imatges, i l'Ajuntament de Sant Feliu.