La mitjana d'ocupació dels hotels gironins a la zona de costa aquest juliol ha estat de prop del 80% i la previsió és arribar en alguns punts al 90% durant la primera quinzena d'agost, seguint la tendència dels últims anys. Són dades de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona que preveu una temporada amb un 5% més d'ocupació respecte l'any anterior gràcies al repunt del mercat interior i l'estranger, sobretot alemany i anglès.

Per la seva banda, l'Associació Turisme Rural Girona també constata una recuperació. S'ha aconseguit una ocupació del 80% a les zones d'interior i fins a un 95% a la costa alhora que preveuen fregar la plena ocupació a l'agost. Els càmpings gironins no són tant optimistes. Han tancat el juliol amb una ocupació del 70% mentre que a l'agost confien igualar o millorar les dades de fa un any.

Des de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona assenyalen que les previsions d'ocupació del juliol han estat les previstes. Així, a l'Alt Empordà s'ha arribat al 70%, a la Costa Brava Centre, un 82% i a la Costa Brava Sud, un 80%. Pel que fa a la Selva Interior, l'ocupació ha estat del 53%, a la Garrotxa, un 60% i a la Cerdanya i el Ripollès un 44% i un 50% respectivament. Pel que fa a la ciutat de Girona i a les seves rodalies es preveia que l'ocupació fos del 60% però finalment ha estat del 75% gràcies a les reserves d'última hora dels turistes passants. Una altra dada que destaquen els hotelers és que les xifres d'ocupació també són positives a les zones de muntanya i a l'interior, ja que cada cop hi ha més turistes que aposten per altres alternatives que no siguin només de sol i platja, un fet diferencial respecte altres anys.

Fins al 90% durant la primera quinzena d'agost

Pel que fa a les previsions d'agost, el sector confia que l'ocupació de la primera quinzena d'agost sigui la més alta, tal com ve succeint en els últims anys. La previsió per a les zones del litoral gironí és la següent: un 78% a l'Alt Empordà, un 90% a la Costa Brava Centre i un 85% a la Costa Brava Sud. Pel que fa a les zones d'interior es preveu que l'ocupació sigui del 54% a l'interior de la comarca de La Selva i del 70% a la Garrotxa. A la ciutat de Girona i a rodalies es preveu una ocupació del 74%, mentre que a les zones de muntanya de la Cerdanya i el Ripollès, del 70% i el 54% respectivament.

Durant la segona quinzena, les previsions no són tan positives. A la costa es preveu que hi hagi una ocupació del 70% a l'Alt Empordà, el 83% a la Costa Brava Centre i el 75% a la Costa Brava Sud. Respecte a les zones d'interior es preveu que sigui del 50% a la Selva Interior i del 56% a la Garrotxa.Finalment, a les ciutat de Girona i rodalies, i a les zones de muntanya del Ripollès i la Cerdanya es preveu una ocupació del 60%.

El perfil del turista

Les parelles de mitjana edat i les famílies catalanes provinents de Barcelona i àmbit metropolità continuen essent el perfil del turista que predominarà un any més durant la temporada d'estiu. També vindran visitants de l'estat espanyol, sobretot del País Valencià, Madrid i País Basc. Pel que fa al turista estranger hi haurà presència de parelles d'edat adulta i famílies franceses, seguit d'alemanyes, belgues, holandeses i britàniques.La mitjana d'estada per persona serà de 3 i 4 dies el mes d'agost, lleugerament superior que el juliol.

Create your own infographics

El turisme rural espera plena ocupació aquest agost

Els allotjaments de turisme rural a la demarcació de Girona tanquen el mes de juliol amb una ocupació del 80% a les zones d'interior i entre un 90% i un 95% a la costa. Les previsions per al mes d'agost són encara més bones i s'espera arribar a la plena ocupació, segons ha explicat el president de l'Associació Turisme Rural Girona, Ramon Corominas. 'Ara les reserves se situen en un 95% però esperem arribar al 100% perquè aquest any s'ha vist una petita remuntada i s'ha mogut més gent', ha afirmat.Un dels factors que expliquen aquesta millora és l'increment del turisme intern que havia quedat molt tocat en els últims anys de crisi. Sembla que la gent ha perdut la por a gastar i a fer vacances', explica Corominas. A més a més, s'ha constatat que el turisme estranger -sobretot el francès- ha augmentat entorn del 10% respecte altres anys.

Així doncs la sensació de millora econòmica ha contribuït a aquesta recuperació en gran mesura i no tant a factors com ara el bon temps o els episodis de terrorisme que hi ha hagut recentment a països com França, segons el president de l'associació, perquè el client sol fer les reserves amb antelació. Les estades als allotjaments de turisme rural durant el juliol van ser sobretot de cap de setmana 'especialment durant la primera quinzena-. De cara al mes d'agost, les reserves acostumen a ser de com a mínim una setmana.