Ofereixen formació a les empreses per gestionar la diversitat cultural i religiosa

El curs de la Fundació SER.GI i la FOEG s'ha estrenat al sector carni, d'automoció i sanitari

30.07.2016 | 07:24

La Fundació SER.GI i la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) ofereixen a les empreses gironines formació per gestionar la diversitat cultural, religiosa i lingüística dels seus treballadors. La primera sessió s'ha realitzat aquest juliol amb empreses càrnies, d'automoció i de l'àmbit sanitari.

El curs es reprendrà a l'hivern i s'adreça, principalment, a responsables de recursos humans, directors, gerents, caps de planta i d'equip que han de gestionar agrupacions de treball.

Eines per a les empreses
La primera jornada es va realitzar el divendres 15 de juliol. Al llarg de quatre hores, els assistents al curs formatiu van tractar aspectes com el treball des de la prevenció, les realitats de la diversitat cultural, religiosa, lingüística, la resolució de conflictes, les diferents mesures i actuacions per facilitar l'acollida, la incorporació de persones d'orígens diversos a l'organització i als seus equips de treball i, també, com gestionar un calendari interreligiós.

L'objectiu del projecte és dotar les empreses d'eines resolutives per a la gestió de la diversitat cultural, religiosa i lingüística. Un altre propòsit d'aquesta formació és cobrir les necessitats de les organitzacions empresarials per assolir els coneixements i les experiències necessàries per tractar amb èxit aquests aspectes, a més de treballar adequadament la diversitat per tal d'augmentar la satisfacció dels equips de persones, el seu rendiment i implicació.

L'encarregada d'impartir els cursos és la formadora de la Fundació SER.GI -que des de 1981 treballa per a una societat inclusiva a les comarques de Girona- Maricel Figueras, és tècnica de l'àrea de Ciutadania i Desenvolupament Comunitari de l'entitat, que ha estat vinculada al Pla Inclusió Social de Lloret de Mar. Figueras és llicenciada en Psicologia i màster en PRL Especialitat en Ergonomia i Psicosociologia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema