L'Ajuntament de les Preses -en el seu darrer ple- va aprovar dues mocions contra les rotondes previstes a la travessa de la C-152 i en va rebutjar una també en el mateix sentit. Les demandes aprovades són la presentada per l'equip de govern de CiU i la presentada pels veïns contraris als giratoris. La desestimada és la de l'oposició d'ERC.

La solució dels giratoris a les entrades de la C-152 al nucli urbà de les Preses van ser plantejades fa uns 4 anys com una solució a les retencions en dies de gran afluència de trànsit provinent de Bracons en direcció a Olot. La idea era que les rotondes havien d'evitar els girs a l'esquerra al nucli urbà i així agilitzar el trànsit. Eren una solució provisional a la variant la Vall d'en Bas-les Preses-Olot.

La solució dels giratoris va ser presentada a principis d'any pel Departament de Territori i Sostenibilitat i comptabilitzada en 1 milió d'euros. Des de l'Ajuntament veien la solució provisional com bona.

Això no obstant -a mitjan juny- l'Ajuntament va organitzar una reunió informativa per tractar temes d'urbanisme: aparcaments, canvis de circulació, jardins i també els giratoris.

Va ser quan, l'alcalde Pere Vila (CiU) es va adonar de l'oposició als giratoris. Vila va indicar que desconeixia tanta oposició i va optar per reunir-se amb els veïns contraris a les rotondes. A les reunions, Ajuntament i veïns van decidir ajuntar-se i actuar contra els giratoris. L'alcalde es va reunir amb Territori i Sostenibilitat per tal d'indicar la nova posició de l'Ajuntament, contrària als giratoris.

Amb això, va arribar el darrer ple. Va ser quan els veïns van presentar unes 600 firmes contra els giratoris i el text de la moció. El grup municipal de CiU també va voler deixar clar el seu posicionament. Segons OTV, la moció dels veïns i la de CiU van ser aprovades per unanimitat, però la d'ERC va ser tombada. El motiu va ser que CiU va considerar que el text donava per feta la construcció de les rotondes i que ERC no havia demanat l'informe extern promogut des del Departament de Territori i Sostenibilitat per tal d'estudiar la proposta.

La moció de Convergència aclaria la solidaritat de l'equip de govern amb el moviment veïnal i el compromís amb el moviment variant sí, rotondes no.