La iniciativa solidària «Cap nen sense bigoti», impulsada per l'Obra Social la Caixa, ha aconseguit recaptar 550.000 litres de llet a Catalunya, 38.575 dels quals s'han aconseguit a Girona, a favor de les famílies en situació de vulnerabilitat ateses pel Banc dels Aliments en el marc de la campanya.

A tot l'Estat aquesta acció ha aconseguit de reunir 1,5 milions de litres de llet, una xifra que permetrà a 125.000 persones en risc d'exclusió social arribar al consum mínim de llet que es marquen els bancs dels aliments -un litre per persona a la setmana- durant tres mesos.

A més dels ciutadans, la iniciativa també ha mobilitzat diferents empreses del sector de la restauració i diverses personalitats del món de la cultura i l'esport que «s'han posat el bigoti» per la causa.

La totalitat dels donatius es destinarà a minorar les necessitats anuals de llet del Banc dels Aliments, que atén 235.637 persones a tota Catalunya -41.000 de les quals són nens d'entre 1 i 16 anys- i que tenen dificultats per accedir regularment al consum d'aliments bàsics com la llet. En concret, el Banc dels Aliments de Girona atén a la demarcació 38.442 persones.