Un petit incendi en una zona de rostolls a Hostalric (Selva), al costat de l'autopista de peatge AP-7, ha provocat avui cues de fins a 20 quilòmetres en direcció a Girona, en plena operació sortida de les vacances d'agost, segons que ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT).

L'incendi, que s'ha originat per motius que s'investiguen en una zona de rostolls a l'altura d'Hostalric, ha obligat els Bombers a tallar cap a les 11:00 hores del matí dos carrils de l'AP-7 en direcció a Girona, el que ha provocat cues que en un primer moment es concentraven a l'altura de Sant Celoni i eren de fins a 13 quilòmetres.

Malgrat que ja s'han pogut reobrir els dos carrils tancats, l'acumulació de vehicles no ha parat d'incrementar-se, fins al punt que cap a les 13:15 hores del migdia les cues arribaven ja a una longitud d'uns 20 quilòmetres en el tram entre Hostalric i La Roca del Vallès, a l'AP-7 en direcció a Girona.

Fins a les 13:00 hores d'aquest migdia havien sortit de l'àrea de Barcelona uns 447.000 vehicles de l'àrea de Barcelona, fet que suposa el 90 % dels 530.000 previstos des d'ahir a la tarda, al començament de l'operació sortida de les vacances d'agost, que comencen dilluns que ve.

De fet, l'AP-7 ha registrat al llarg del matí altres retencions importants en altres punts del seu recorregut, com per exemple a Mollet del Vallès (Vallès Oriental), on hi ha hagut fins a deu quilòmetres de cues en direcció Girona, i a la Jonquera (Alt Empordà), on s'han registrat també deu quilòmetres de cues fins a la frontera amb França.

En direcció sud, l'AP-7, que és la via que està acumulant avui les principals retencions en l'operació sortida, ha registrat 9 quilòmetres de cues entre El Papiol i Martorell i cinc entre Sant Cugat del Vallès i el Papiol, pel que les dues retencions gairebé s'han tocat al Papiol, si bé al migdia la situació s'ha normalitzat.