L'Audiència de Lleida va condemnar el 2014 Jordi Ausàs a quatre anys de presó pel delicte de contraban de tabac i pertinença a grup criminal organitzat, a més de pagar una multa de 195.000 euros. Quatre anys abans, Ausàs -com a conseller de Governació (per part d'ERC)- havia inaugurat el centre cívic i cultural La Sitja de Fornells de la Selva. Des de llavors, una placa que es troba al vestíbul de l'entrada de La Sitja recorda que Ausàs va presidir la inauguració. Ara aquesta placa ha estat motiu de polèmica al ple de l'Ajuntament de Fornells, ja que a la sessió ordinària del passat dimecres el grup Veïns pel Municipi (a l'oposició) va presentar una moció que demanava retirar de la placa inaugural de La Sitja el nom de Jordi Ausàs. La moció no va prosperar.

El fet és que Veïns pel Municipi es va quedar sol defensant la moció, perquè l'equip de govern de CiU es va abstenir mentre que ERC hi va votar en contra. El regidor de Veïns pel Municipi, Javi Salamero, lamenta que no es tregui el nom d'Ausàs de la placa. «Sobta que no es vulgui retirar d'un lloc tan emblemàtic que concentra gran part de l'oferta cultural de Fornells», valora Salamero, que critica que Ausàs ocupi un espai «preferent». També considera que «no es pot justificar» que es doni cobertura «al nom d'una persona que està condemnada». «Fornells ha de ser un exemple de bon govern i mantenir Ausàs en un lloc representatiu de la localitat és un greuge», sentencia Salamero.

En canvi, ERC defensa que va votar en contra de la moció perquè el text incloïa la paraula corrupció. «Evidentment, és un delinqüent», afirma el regidor del partit republicà, Francesc Triola, fent referència a Ausàs. Malgrat tot, Triola afegeix que «en cap cas és corrupte». «Una persona corrupta és qui fa servir els diners públics o el seu càrrec per altres pràctiques», diu Triola, que argumenta la posició d'ERC per «no confondre la gent». «Nosaltres apostem per la tolerància zero en corrupció», reivindica el regidor del partit republicà, que reitera que el vot en contra «no és tant per l'efecte que hauria tingut treure el nom de la placa, sinó per la redacció de la moció». Per això, retreu al grup de Veïns pel Municipi que no consensués el text abans de portar-lo al ple.