L'ACA millorarà més de 200 quilòmetres de lleres a Girona

Els trams més extensos són a les conques del Ter-Daró i de la Muga, a la zona d'Empuriabrava

31.07.2016 | 07:18

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) millora més de 200 quilòmetres de lleres de rius i rieres de les comarques de Girona, dins del programa de conservació corresponent a 2016.

Es tracta d'àrees de risc potencial significatiu d'inundació, fluvials o costaneres, on l'ACA desenvoluparà les actuacions dins dels trams no urbans dels rius de les conques internes. La zona més extensa es correspon a la conca del riu Ter-Daró i costanera de Girona centre, amb un total de 77,23 quilòmetres; 74,25 dels quals són lleres fluvials. Li segueixen 63,73 km a la Muga i la Mugeta i la zona costanera d'Empuriabrava-Santa Margarida; 27,78 de les rieres de la Costa Brava nord i costanera Girona nord; 21,81 de les rieres de la Costa Brava Sud; i 11,03 de la conca del Fluvià i les rieres litoral i costanera de Sant Martí d'Empúries. En total, sumen una extensió de 200,58 quilòmetres.

Aquestes actuacions s'han programat atenent a criteris de prioritat, en funció de les àrees de major risc d'inundació i de les zones que ajuden a minimitzar el risc en els trams inundables més crítics. L'execució de les actuacions en tots els àmbits territorials s'articularà mitjançant l'encàrrec de gestió a l'empresa pública Forestal Catalana, SA.

Pel que fa a les actuacions de manteniment del rius dins els trams urbans, que correspon ?executar als ajuntaments, la despesa s'articularà a través de la corresponent convocatòria de subvenció. Les actuacions en trams urbans estaran finançades en un 80% per l'ACA, mentre que el 20% restant l'aportarien els ajuntaments implicats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema