Cues quilomètriques a l'inici de l'operació sortida de vacances d'agost

L'autopista va registrar retencions de fins a vint quilòmetres a Sant Celoni i d'entre set i quatre a la Jonquera fins a la frontera francesa

31.07.2016 | 08:06
Algunes de les retencions que es van registrar ahir al matí a la zona de la Jonquera · Josep Ribas-Falguès

L'operació sortida de les vacances d'agost es preveia complicada i així ho va ser ahir a les principals vies d'accés a la Costa Brava. La circulació amb retencions i les cues es van mantenir al llarg de tot el dia, especialment en alguns dels punts més conflictius, com la Jonquera o la zona de Sant Celoni i Hostalric, en aquest cas amb cues de fins a 20 quilòmetres a l'AP-7 en direcció a Girona en registrar-se un petit incendi al voral de la via. D'altra banda, a la part francesa -tal i com publicava ahir l'Independant-, a l'A9 i l'A61 es van registrar dos importants col·lapses en direcció a la frontera per dos accidents, aguditzats pels controls que s'han reforçat a la zona arran dels darrers atemptats. Si normalment es tarda poc més d'una hora per cobrir el trajecte de 97,3 quilòmetres entre Perpinyà i el Boló, ahir es tardava el doble. A la tarda, a més, es va produir un accident a l'altura de Pont de Molins, també a l'AP-7, on no va caldre assistència mèdica.

Fins ahir al migdia es calcula que havien sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona fins a 409.000 vehicles. Una dada que suposava el 82% dels 530.000 previstos des d'ahir a la tarda en la que es considera la principal operació sortida de les vacances del mes d'agost que comencen dilluns. Des de primera hora, per tant, es van registrar retencions. Les més importants es van originar a Mollet del Vallès, el Papiol i Martorell, amb fins a nou quilòmetres de cues, o els cinc que es van registrar entre Sant Cugat del Vallès i el Papiol. També n'hi va haver al migdia a Mollet del Vallès en direcció Girona, amb fins a deu quilòmetres, i de Tordera cap a Girona, algunes retencions puntuals.

Problemes a la frontera
A la Jonquera, la circulació amb retencions en sentit nord fins a la frontera amb França van situar-se entre els set i els quatre quilòmetres i es van allargar durant tot el dia amb més o menys intensitat. La situació, però, va ser encara més complicada a França en sentit sud per dos accidents que es van produir a primera hora del matí i al migdia.

Ambdues vies, A9 i A61, van viure importants col·lapses. Per això, els mitjans francesos i l'administració demanaven als conductors que evitessin les hores de màxima afluència i consultessin la situació del trànsit. I és que, segons Le Midi Libre, es tem que aquest cap de setmana la circulació sigui especialment complicada al sud del país gal, amb previsió d'arribar fins als 170.000 vehicles diaris a l'autopista. Els controls fronterers no han fet més que accentuar els problemes viaris.

Accident a Pont de Molins
A les sis de la tarda, a més, es va registrar un accident a l'Ap-7 en sentit nord i a l'altura de Pont de Molins que va obligar a tallar durant prop de trenta minuts dos dels carrils de circulació de la via. Malgrat això, l'incident no va requerir assistència mèdica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema