El grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Lloret de Mar, que està a l'oposició, ha presentat una al·legació al mapa de capacitat acústica del municipi perquè s'hi inclogui l'espai d'interès natural del massís de Cadiretes. El regidor de la formació, Miguel Gracia, ha explicat que l'objectiu de la incorporació del massís al mapa de capacitat acústica és que la finca de Can Juncadella quedi sota aquesta regulació.

"El propietari de Can Juncadella ha d'entendre que es troba dins d'una zona natural protegida i, que si urbanísticament fa el que vol, que almenys se'l controli amb el soroll", ha declarat Miguel Gracia, en referència als diferents expedients urbanístics que li ha obert l'Ajuntament de Lloret de Mar.

El regidor ecosocialista ha explicat que el mapa acústic de Lloret de Mar ha deixat de banda l'espai protegit del massís de Cadiretes que es troba dins el terme del municipi. En total, es tracta d'una peça de 98,02 hectàrees, moltes de les quals estan incloses a la finca de Can Juncadella, ha precisat el regidor de Lloret de Mar Miguel Gracia.

La voluntat d'ICV-EUiA amb la presentació d'aquesta al·legació és que el consistori de Lloret de Mar inclogui la limitació d'immissions sonores d'aquest espai i, per tant, es pugui controlar.

Segons el regidor, amb aquesta regulació aplicada a l'espai protegit del massís de Cadiretes el propietari de Can Juncadella no podria realitzar les festes privades que organitza, com tampoc tirar focs d'artifici; o almenys, fer-ho a menys decibels.

Miguel Gracia ha expressat també la seva estranyesa perquè l'Ajuntament de Lloret no ha inclòs directament el massís de Cadiretes a dins del mapa de capacitat acústica -ha concretat que les emissions sonores en un espai natural es poden regular i permeten unes immissions baixes.