L'Ajuntament d'Olot ha creat el

Pla Ocupacional Redescobrim els Espais Verds del Barri amb l'objectiu de millorar els espais naturals i de lleure. Aquest nou servei dóna feina a nou persones (un coordinador i vuit jardiners) que fins al moment estaven en situació d'atur i no cobraven cap prestació.

A les primeres tres setmanes del programa, la seva feina es va centrar en el volcà Montsacopa amb actuacions de millora de l'estat de la vegetació. També van actuar en uns terrenys propers a l'Institut Montsacopa, on van haver de realitzar una actuació de neteja a fons. Van retirar plàstics, peces de fusta i bidons, entre altres materials, que s'havien acumulat en aquest espai. L'actuació va permetre seguir avançant en les mesures per evitar la proliferació del mosquit tigre a la ciutat. Després del Montsacopa, els treballadors s'han traslladat a espais verds del barri vell i a diferents punts del recorregut del riu Fluvià al seu pas per la ciutat.

L'Àrea d'Ocupació de l'Ajuntament d'Olot s'encarrega de la gestió i la coordinació d'aquest pla, que té una durada de sis mesos, va començar a la primavera i durarà fins les darreres setmanes d'agost.