Les tempestes van descarregar amb força ahir a les comarques gironines després de dos dies on la onada de calor havia estat la principal protagonista. Els forts xàfecs van deixar molta aigua en poc temps, i un bon exemple n'és la mateixa ciutat de Girona, on en només mitja hora van caure prop de 11,5 litres. Les comarques que més litres van acumular van ser el Ripollès i la Garrotxa.

Les nuvolades van entrar al migdia per la part nord-oest de Catalunya. El Pirineu, el Prepirineu i els punts de muntanya van ser on es van notar més, però també van fer acte de presència a la demarcació de Girona, on pluges i ruixats de caràcter fort van descarregar prop de 20 litres en alguns municipis. Olot va ser la localitat on més va ploure, amb 18,7 l/m2, seguit molt de prop per Molló-Fabert on en van caure 18,4.

Altres poblacions on el temporal va descarregar amb força van ser la Vall d'en Bas amb 13,4 litres, Sant Pau de Segúries, on en van caure 12,5, i Sant Joan de les Abadesses i Núria que van registrar 8 i 7l/m2 respectivament.

De calor no en falta

Malgrat els xàfecs que van caure a la tarda, els termòmetres de les comarques gironines van tornar a registrar xifres ben altes durant tot el matí. Tot i no ser ni de bon tros tan elevades com les de dissabte, de moment considerat com el día més calorós d'aquest estiu, els valors màxims d'aquest diumenge van rondar per sobre dels 30 graus en la majoria de les poblacions, però sense sobrepassar la franja dels 40 graus com s'havia donat la jornada anterior.

Les localitats de la demarcació que van patir més la calor va ser Santa Coloma de Farners i Cabanes on al migdia es va arribar a una màxima de 33,1º. Fogars de la Selva i Girona van registar 32,8 i 32,7 graus respectivament, deixant un ambient d'allò més càlid. En el cas d'Espolla, on el termòmetre va arribar als 32,6º, molt similar a les temperatures d'Anglès que es van quedar en 32,4º de màxima. Vilobí d'Onyar i Navata van registrar una temperatura de 32,2 graus i Cassà de la Selva es va quedar amb 32º.

Amb unes màximes lleugerament més baixes trobem la capital del Pla de l'Estany, Banyoles, amb 31,9º. A la Garrotxa, Olot en va enregistrar 30,6º. A la costa, les temperatures es van veure una mica suavitzades pel mar i a localitats com Roses o Castelló d'Empúries van rondar els 30 graus.A la resta de Catalunya, les temperatures també van baixar notablement, mantenint-se les més altes al voltant dels 35º/37º, sobretot a la zona central, però sense arribar als 40 graus.

La previsió per aquest dilluns: sol i temperatures una mica més baixes