Una trentena de submarinistes voluntaris van extreure ahir fins a 131 quilos de deixalles del fons marí de Blanes. L'acció s'emmarca dins la campanya de sensibilització "Per Focs la mar també brilla!" i es va fer als voltants de la roca Sa Palomera, punt emblemàtic des d'on es fa el conegut concurs de focs artificials d'aquest municipi. En les tasques de neteja hi van participar diverses entitats que van voler posar de manifest que els castells de foc es poden fer d'una manera més respectuosa amb el medi ambient i sensibilitzar la població que els lavabos no són papereres i que el seu ús indegut fa que arribin al mar residus no biodegradables com les tovalloletes, les compreses o els bastonets de cotó.

Aquesta acció va estar organitzada per l'entitat ambiental S'Agulla, el club de submarinisme Mola Mola i el Club Vela Blanes, que en un sol matí van aconseguir treure del fons marí 40 quilos de plàstics, 25 quilos de paper, 8 quilos de llaunes i altres metalls, 8 quilos de tovalloletes i compreses, 20 quilos de pneumàtics, 15 quilos de canonades de PVC i 15 quilos de fibra de vidre.

Els residus es van classificar en una parada al passeig de mar, on es va informar als ciutadans de la problemàtica associada a aquests residus.