El conseller de Cultura, Santi Vila, ha nomenat Àfrica Masó com a assessora de les relacions externes del seu Departament. Masó, que des del juliol de l'any passat era assessora de Convergència a la Diputació de Girona, ara saltarà a la Generalitat. Segons va publicar ahir el Diari Oficial del Govern català (DOGC), a partir del proper 22 d'agost Masó assumirà les relacions externes de Cultura amb un sou de 61.538 euros anuals bruts. Com a assessora de la Diputació, Masó tenia un salari de 36.360 euros anuals bruts.

Des de l'any 2011, Masó també és regidora d'Ensenyament, Igualtat i Salut a l'Ajuntament de Sant Gregori, on governa CiU amb majoria absoluta. Així mateix, en el mandat entre el 2011 i el 2015, va ocupar el càrrec de confiança de coordinadora de Presidència de Dipsalut -un òrgan de la Diputació de Girona- amb un sou de 46.755 euros anuals bruts. Com a assessora de les relacions externes del Departament de Cultura, Masó tindrà les funcions, entre altres, de mantenir contactes amb el sector, fer propostes per a l'evolució de projectes i establir les línies estratègiques per elaborar la informació del seu àmbit d'actuació.

Ball de càrrecs a Cultura

L'arribada d'Àfrica Masó a la Generalitat es deu al ball de càrrecs de confiança que s'ha produït les últimes setmanes a Cultura. L'origen dels canvis ha estat l'entrada de Sergi Miquel com a diputat gironí al Congrés, després de les eleccions generals del 26 de juny. El motiu és que abans de ser diputat, Miquel era cap de l'Oficina de Relacions Institucionals del Departament de Cultura; un càrrec que, quan Miquel va obtenir l'escó, va assumir Jordi Cabré. Fins llavors, Cabré era assessor de les relacions externes de Cultura; la seva vacant l'ocuparà Masó.