El Pla de l'Estany s'ha sumat a una campanya d'àmbit català que desmenteix i planta cara a estigmes relacionats amb els trastorns mentals, com ara que les persones que els pateixen són agressives, incapaces de treballar, imprevisibles o estranyes. Per fer-ho, diverses entitats i ajuntaments de la comarca s'han adherit a «Cap conversa pendent», una inciativa impulsada pel col·lectiu Obertament.

L'objectiu de la campanya és sensibilitzar la població sobre la necessitat de parlar dels trastorns mentals i acabar amb els estigmes que els envolten. Amb aquesta voluntat i fins al setembre, el Pla de l'Estany comptarà amb una vintena de punts de conversa repartits en diversos espais públics, com ara centres cívics, espais joves o casals, que s'identifiquen amb cartells informatius. Els centres d'atenció primària i diverses entitats de la comarca, a més, repartiran fulletons informatius que contenen informació sobre els trastorns mentals.

Des del Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) de l'Àrea de Benestar Social del Consell comarcal del Pla de l'Estany van explicar que la campanya «Cap Conversa pendent» pretén generar diàlegs al voltant de la salut mental, amb la finalitat de sensibilitzar la població perquè -van afirmar- «que la ciutadania en parli és la millor eina contra l'estigma». La iniciativa impulsada al Pla de l'Estany s'ha centrat, sobretot, en la difusió dels trastorns mentals i, per aquest motiu, els espais de conversa instal·lats a la comarca serveixen per visualitzar els trastorns mentals. «En aquests punts, els ciutadans trobaran informació i consells» per acabar amb la discriminació que pateixen els afectats, van explicar les mateixes fonts. La campanya es tancarà el 24 de setembre, coincidint amb la Mostra d'Entitats d'Acció Social que es farà a Banyoles.