L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses en el seu darrer ple va aprovar la modificació de l'expedient del pressupost mitjançant suplements de crèdit d'altres partides. La secretària va explicar que «es tracta d'augmentar dues partides del pressupost: una, la de retribucions d'alts càrrecs, amb 5.560,80 € i l'altra, la de seguretat social d'alts càrrecs, amb 1.843 €. Es modifica el pressupost amb un total de 7.462 € que es financen en baixes de crèdit d'altres partides; en concret, la d'indemnitzacions, pel mateix import de 7.462 €. També van aprovar l'exposició al públic de l'acord durant 13 dies.

Els dos acords van tirar endavant amb el suport de MES, el vot en contra d'ERC i l'abstenció de CiU.

L'alcalde, Ramon Roqué (MES), va explicar que «es tracta de poder indemnitzar o de poder retribuir un regidor de l'equip de govern exactament amb els mateixos diners que està cobrant des d'una altra partida del pressupost, en aquest cas no la d'indemnitzacions per assistència, sinó per retibucions als alts càrrecs». Va precisar que «simplement és una manera diferent de retribuir» i va aclarir que «és una procedència diferent de partida pressupostària, però, pel que fa a quantitat de diners, parlem de la mateixa quantitat i per tant no es varia la retribució». Va asenyalar també que «és un tema personal i laboral d'impossibilitat de poder assistir d'una manera regular als plens, comissions i juntes de govern, que són aquells òrgans que tenen retribució per indemnització als regidors. Per tant, és una pura formalitat comptable».

Sergi Albrich (ERC) va contestar que el seu grup entén «que un regidor que no pot assistir a les comissions, les juntes informatives i els plens no ha de cobrar» i va considerar que «un regidor té el dret laboral de poder assistir a reunions, perquè es un dret d'exercir o no exercir. En aquest sentit, va indicar que «nosaltres creiem que passar de cobrar per indemnitzacions a tenir un sou suposa un increment de despesa que és com a mínim el 33% equivalent a pagar la seguretat social, cosa que abans no pagava» i va afegir que «aquest canvi sí que implica un increment de la despesa per al propi Ajuntament». Va valorar que en situacions així és l'electe el que s'ha d'adaptar, i no l'Ajuntament, a les necessitats de l'electe.

Concepció Formatger (CiU) va dir: «avui l'Elisenda no ha pogut venir i no cobrarà» i va considerar que no trobaria «coherent que el senyor Jordi Caparrós no cobrés res per la feina que fa».