El Consorci de l´Alta Garrotxa tornarà a activar el servei de vigilància a l´entrada de l´Alta Garrotxa. Així doncs, el lloc de vigilància situat al costat de l´aparcament de l´ermita quedarà activat a partir del 5 d´agost. El servei constarà de 2 informadors que atendran els excursionistes a Sadernes o a qualsevol lloc de l´espai protegit.

Els objectius del servei seran informar de les principals activitats que es poden dur a la zona i dels indrets més interessants. D´altra banda, els informadors donaran a conèixer les principals ordenacions d´ús públic de l´espai. Identificaran les activitats prohibides i en cas de necessitat es coordinaran amb el Cos d´Agents Rurals.

Entre les activitats prohibides hi ha l´accés amb vehicles motorizats: (vehicles tot terreny, quads i motocicletes), l´acampada lliure, fer foc i embrutar.

Per tal d´assegurar la neteja, el Consorci manté activat un servei de recollida de deixalles. El servei abasta des del pont del Llierca fins a la zona del salt del Brull. L´increment de visitants de les darreres setmanes ha fet que el Consorci hagi allargat l´eliminació de deixalles fins a finals de setembre.

El servei de vigilants informadors a l´Alta Garrotxa va ser activat pel Consorci de l´Alta Garrotxa en els primers anys de la prohibició de l´entrada de vehicles de motor a l´espai protegit.

Això no obstant, la crisi econòmica va obligar a reduir de manera molt important el pressupost del Consorci de l´Alta Garrotxa. La disminució dels recursos va arribar a fer témer la continuïtat de l´organisme. Davant de la manca de recursos, el 2011 el Consorci va decidir treure el servei de vigilància estival del territori. El 2013, el va tornar a reactivar, però no va tenir continuïtat. No ha estat fins al 2016, quan el Consorci ha tornat a posar en acció el servei.

L´Alta Garrotxa és una zona de molta extensió de gran perillositat en cas d´incendi. El motiu és que són valls fondes, tancades i allunyades de les vies de comunicació convencionals.