L'enderroc d'una part dels habitatges aixecats a la finca de l'antic El Cisne, situats just davant de l'estany de Banyoles, ja té l'autorització de la Comissió d'Urbanisme de Girona i està previst que s'executi al setembre. D'aquesta manera, es repararà una infracció urbanística que els tècnics municipals d'Urbanisme van detectar fa prop de dos anys.

El vistiplau de la Generalitat permet tirar endavant un acord de ple que implicava una modificació puntual del planejament urbanístic i preveia enderrocar, de manera parcial, dues de les set cases que s'hi han construït. Després de mesos de negociació, aquest va ser el pacte al qual van arribar l'Ajuntament i els promotors dels habitatges per corregir un excés d'edificació -en 122,83 metres, en concret- i la causa que el Consistori suspengués la llicència d'obres i les aturés.

A més de l'enderroc, el conveni també inclou la cessió forçosa de 20 metres de vial al carrer de la Sardana i, per part de la promotora de les cases, la supressió de la tanca de ferro, l'arranjament de la vorera i del passatge posterior als habitatges -a tocar del rec Guémol. Aquests termes es van aprovar en un ple extraordinari celebrat a principis d'abril.

El conjunt consta de set cases adossades i ha estat envoltat de polèmica des dels inicis del projecte, quan l'Ajuntament de Banyoles va modificar la normativa d'usos de la zona per tal que als baixos de les construccions hi poguessin haver habiatges en comptes dels espais comercials previstos inicialment. A finals de juliol, Urbanisme va aprovar l'operació i el Consistori ja ha signat el conveni de cessió amb l'empresa promotora de les cases, tal com informa Ràdio Banyoles. La previsió de l'alcalde es que els treballs es podran fer al setembre.