L'Ajuntament de Camprodon ha establert mesures per tal d'evitar conflictes a les nits d'estius. És a dir, problemes propis de la vida al carrer i relacionats amb el soroll i les actituds incíviques. Com a solucions, han posat un vigilant, han reduït l'horari dels establiments d'oci nocturn i han publicat un díptic de recomanacions destinades a promoure el civisme.

Pel que fa a l'horari d'obertura, l'Ajuntament ha decidit no ampliar els horaris d'obertura dels pubs i locals d'oci nocturn a l'estiu. Els altres anys havia fet ampliacions de l'horari. Ara, l'hora límit de tancament per a les terrasses de bars i restaurants passa a ser la 1.30 hores en lloc de les 2 hores.

El canvi horari està reforçat per la incorporació d'un nou vigilant al municipi. El vigilant farà tasques de supervisió i vigilància nocturna durant tot el mes d'agost. Amb aquesta incorporació l'Ajuntament reforça el dispositiu de vigilància de les nits estiuenques. La idea és fer un pas més en temes de seguretat i convivència.

Per tal de documentar i conscienciar els veïns i estiuejants de la necessitat de mantenir la bona convivència a l'estiu, l'Ajuntament ha editat un díptic que té per objectiu fomentar els hàbits i les conductes cíviques entre veïns i visitants.

Fonts de l'Ajuntament han assenyalat que aquestes mesures tenen per objectiu aconseguir un millor encaix entre l'activitat nocturna i recreativa dels espais d'oci i restauració amb el dia a dia dels camprodonins i camprodonines.

Camprodon a l'estiu té molts visitants. En molts casos els turistes cerquen la tranquil·litat que no troben en altres llocs.