El ple de la Diputació de Girona va aprovar ahir per unanimitat la moció que el dia abans ja va avalar la sessió plenària de l'Ajuntament de la capital de província. Tots els grups de la institució van donar suport al text, que demana a la Generalitat un nivell adequat de la sanitat a Girona. Per això, reclama al Govern català que porti a terme «les accions oportunes» -des del Departament de Salut- per garantir-ho, «d'acord amb les necessitats dels ciutadans i les demandes dels professionals». La moció també considera que és «necessari» el projecte del nou hospital Josep Trueta.

Tant l'equip de govern de CiU com els grups de l'oposició (ERC, el PSC, la CUP i IdS) van defensar aquest text que, entre altres qüestions, fa referència al pla funcional de l'UCI pediàtrica i de neonatologia del Trueta. Sobre aquest pla, la moció demana a la Generalitat que es faci amb tota la rapidesa possible, «tenint en compte l'opinió de tots els professionals implicats». D'aquesta manera, el text reclama una dotació d'infraestructures i de tecnologia que permeti donar «una assistència de qualitat i avantguarda» als usuaris, a part que els professionals puguin treballar «en unes condicions adequades pel tipus d'assistència que es presta» a l'UCI pediàtrica i de neonatologia del Trueta.

En paral·lel, el ple de la Diputació també va aprovar ahir que es tiri endavant el procés per regularitzar la cessió de l'edifici de la Casa de Cultura de Girona. El motiu és que l'última auditoria de la Fundació Casa de Cultura -tal com va denunciar fa uns mesos la CUP- alerta que no s'ha fet cap acord amb la Diputació, que és propietària de l'immoble, per establir les condicions de la cessió de l'edifici. El diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, va mostrar ahir la seva «felicitat» davant el fet que s'hagi posat en marxa el procés per regular la cessió de l'edifici de la Casa de Cultura.

«Per fi es podrà normalitzar la situació», va destacar Salellas, que va reivindicar la necessitat que la cessió «estigui en ordre: legalitzada i regularitzada». «Tal com s'havia de fer», va concloure el diputat de la CUP, que fa uns mesos havia lamentat que el patronat de la Fundació Casa de Cultura no hagués fet -fins llavors- «cap moviment per trobar una solució definitiva al problema». En el ple ordinari del juliol, el vicepresident de Cultura de la Diputació, Albert Piñeira, ja va avançar que es treballava en la regularització seguint el termini del procés legal.