Una partida de més de 770.000 euros a activitats culturals i esportives gironines

03.08.2016 | 00:00

El ple de la Diputació de Girona també va donar llum verda ahir a l'aprovació inicial d'un expedient de crèdit extraordinari i un de suplement de crèdit per destinar un total de 772.650 euros a activitats culturals i esportives organitzades per ajuntaments, entitats i associacions diverses de les comarques gironines. El crèdit extraordinari suma 79.000 euros que es destinaran a activitats culturals d'entitats i associacions culturals i dels ajuntaments de Girona i Figueres, entre les quals hi ha els actes de celebració del cinquantè aniversari de la mort de Caterina Albert i Paradís, coneguda amb el pseudònim de Víctor Català, o el Festival de Música de Begur, entre altres. El crèdit es va aprovar amb els vots a favor de CiU, ERC, PSC i IdS. La CUP va votar en contra.
Pel que fa al suplement de crèdit, aprovat per unanimitat, servirà per destinar 693.650,10 euros a activitats culturals i esportives programades des de diversos ajuntaments, com els de Pals i Girona; a ajuts per a la cooperació cultural per a diversos ajuntaments i entitats que treballen en aquest àmbit o a projectes d'interès especial en el camp de la cooperació esportiva, organitzats des dels òrgans municipals.
El ple també va aprovar un altre expedient de crèdit extraordinari, de 34.604 euros, amb la finalitat de donar suport a l'Ajuntament d'Espolla perquè efectuï les obres de desplaçament de les canonades d'abastament d'aigua potable. El crèdit es va aprovar amb els vots a favor de CiU, ERC, PSC i IdS, mentre que la CUP es va abstenir. Aquestes ajudes, que provenen del fons de contingència de la Diputació, serviran per atendre despeses que no es poden ajornar fins a l'exercici següent.
Així mateix, el ple de la Diputació va aprovar de manera definitiva els dos projectes de condicionament de carreteres. Es tracta, d'una banda, del projecte de condicionament del camí de Campllong a Fornells de la Selva, amb una via verda lateral, que comptarà amb un pressupost total d'1.783.105 euros (IVA inclòs). D'altra banda, es treballarà en la carretera GIV-6701, de Bordils a Corçà per Madremanya. L'aportació de la Diputació per a aquest projecte serà de 726.550 euros (IVA inclòs). L'acció es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups polítics que componen el ple.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Uns 50 equips de ciclistes participaran en l´Oncobike

Uns 50 equips de ciclistes participaran en l´Oncobike

El repte esportiu de l'Oncolliga a la Vall de Llémena recaptarà uns 25.000 euros contra el càncer

La Generalitat admet una sol·licitud per buscar or i plata al Ripollès

La Generalitat admet una sol·licitud per buscar or i plata al Ripollès

El Ripollès va tenir una gran activitat minera en ferro, coure i plata durant la primera meitat...

Sis menors i 261 dones tenen protecció policial per casos de violència domèstica

Sis menors i 261 dones tenen protecció policial per casos de violència domèstica

Els jutjats han dictat 91 ordres d'allunyament i 68 prohibicions de comunicació a maltractadors...

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

En canvi, els estudiants de la demarcació que reben un ajut del 50% per a aquest servei pugen un...

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Una campanya a la xarxa permet que els dos animals tornin a estar junts després de tres mesos...

Enllaços recomanats: Premis cinema