Les atencions dels socorristes de la Creu Roja per picades de meduses a les platges de Girona han augmentat prop d'un 20%, ja que durant juny i juliol s'han atès 826 persones en front de les 664 del mateix període de l'estiu passat. Aquest creixement contrasta amb la disminució del 31% registrada el 2015 respecte el 2014.

Aquesta temporada, a la Costa Brava hi treballen una trentena de socorristes de la Creu Roja menys que l'any passat, ja que s'han reduït de 80 a 49. En canvi, el dispositiu continua vigilant una vintena de platges dels termes municipals de Llançà, Castelló d'Empuries, l'Escala, Begur, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols.

Les ferides, les contusions, les possibles fractures i altres traumatismes han generat el major volum de feina dels socorristes durant l'arrencada de l'estiu, amb 1.558 assistències d'un total de 2.974 serveis sanitaris. En aquest cas, les intervencions per traumatismes han disminuït en comparació amb juny i juliol de 2015, quan l'entitat va atendre 2.251 banyistes per aquest motiu.

Els avisos de tipus informatiu i preventiu són l'altre gruix de l'activitat de la Creu Roja que, de moment, n'han fet 2.688; la majoria, 2.668 els han fet els dispositius de terra i els vint restants s'han realitzat des de l'embarcació de l'entitat. En conjunt, els avisos s'han reduït gairebé a la meitat, ja que l'any passat ja se n'havien fet 5.275.

D'altra banda, aquesta temporada d'estiu els equips de vigilància i prevenció de la institució ja han rescatat 14 persones de l'aigua -dues menys que en aquests moments de 2015- i han evacuat 57 persones de diverses patologies i gravetat -en aquest cas, 21 menys.

A més del servei de vigilància, la Creu Roja també facilita el bany a les persones que pateixen algun tipus de discapacitat o amb mobilitat reduïda, a les quals ofereix cadires amfíbies a les platges de Grifeu a Llançà, Riells a l'Escala, Empuriabrava a Castelló d'Empúries, Port Bo i Tamariu a Palafrugell, Sa Riera a Begur i Sant Feliu i Sant Pol a Sant Feliu de Guíxols. En aquestes vuit platges, fins ara s'han dut a terme 220 assistències a banyistes, 101 amb la cadira amfíbia i 63 a persones amb problemes de mobilitat, a les quals s'han prestat crosses i bastons o se'ls ha facilitat acompanyament. Aquestes xifres es completen amb 6 actuacions per atendre menors perduts.

En relació amb els infants a les platges gironines, la Creu Roja també reparteix polseres identificatives -una cinquantena fins ara- per tal de facilitar la seva localització en cas que es perdin.